ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Γυναίκα & Τέχνες» από τη Χ.E.N. Ιωαννίνων

Φεστιβάλ με θέμα τη γυναικεία δημιουργικότητα και τίτλο «Γυναίκα & Τέχνες» διοργανώνει η Χ.E.N. Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια για τις γυναίκες (εικαστικά, δημιουργική γραφή, χορός), καθώς και μία έκθεση βιβλίου (χωρίς πώληση), της οποίας στόχος είναι η προβολή των γυναικών συγγραφέων της πόλης. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχουν προσκληθεί 25 γυναίκες λογοτέχνιδες, οι οποίες κατάγονται ή ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη, για να παρουσιάσουν το έργο τους.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου
11.00: Εργαστήρια εικαστικών για το κοινό με θέμα «Τα έργα και τα χέρια». Οι συμμετέχουσες θα κληθούν να δημιουργήσουν έργα από ανακυκλώσιμα υλικά, υπό την καθοδήγηση των Ολυμπία Στεφανίδη, Τζένης Πανουσάκου και Ελένης Καραγκιόζη από το εικαστικό εργαστήρι της Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων.
18.00: Ποιήτριες και συγγραφείς γυναίκες της πόλης… αυτοπαρουσιάζονται
19.00: Εργαστήρι δημιουργικής γραφής από την Κική Σαραντέα με θέμα «Γυναίκα, μια γόνιμη ψυχή», στον χώρο του Altostratus (Αραβαντινού 6). Απαιτείται δήλωση συμμετοχής-εγγραφή στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftaRddD7uGrTAtOVIekLI-4kFIXvTEcs6KHREaYxXXRV_lcg/viewform).

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου
18.00 Εργαστήρια εκμάθησης παραδοσιακών χορών από τον χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων Γιάννη Αθανασίου.
19.00 Παρουσίαση χορών από το παιδικό τμήμα εμφανίσεων του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων τα «Σαρακατσανάκια».

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση σε εκδήλωση γνωριμίας από τη Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων

Διαδικτυακή συνάντηση για την έννοια του φύλου

«Γυναίκα και Τέχνη, Τέχνη και Γυναίκα» από τη Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών