ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στέγη σε φοιτήτριες για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση

Σε συνέχεια της έναρξης του προγράμματος «Αθηνά» της ΧΕΝ Ελλάδος, που αφορά δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, η ΧΕΝ Ιωαννίνων απεύθυνε κάλεσμα για την υποβολή αιτήσεων, προκειμένου να επωφεληθούν και φοιτήτριες από την περιοχή.

Το πρόγραμμα αφορά φοιτήτριες ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που προέρχονται από περιοχές εκτός Αττικής και υλοποιείται στο κτίριο της ΧΕΝ Ελλάδος στην Ηλιούπολη. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση και προστασία του δικαιώματος πρόσβασής των νέων γυναικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίχως τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν εξαιτίας κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων.

Τα μέλη της ΧΕΝ Ιωαννίνων συνεχάρη για την πρωτοβουλία αυτή ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας πως είναι σημαντική η εξεύρεση εστίας για φοιτήτριες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ενώ δήλωσε αρωγός σε ό,τι χρειαστούν στην κατεύθυνση αυτή.

«Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον και με τη βοήθεια εξειδικευμένων επαγγελματιών, οι νέες γυναίκες που φιλοξενούνται, στηρίζονται να ξεκινήσουν ή/και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο γνωστικό αντικείμενο που επέλεξαν, και εφοδιάζονται για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία», ανέφερε η πρόεδρος της ΧΕΝ Ιωαννίνων Πόπη Στεφανίδη.

Τη σημασία της στήριξης των γυναικών ώστε να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακόμη και αν δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες τόνισε η γραμματέας της ΧΕΝ Ελλάδος Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και τις 5 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενες θα βρουν τη φόρμα υποβολής της αίτησης και πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους όρους και προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον σύνδεσμο https://xen.gr/projects/programma-stegasis/.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα Τοπικά Κέντρα της ΧΕΝ και στη ΧΕΝ Ελλάδος στην ηλεκτρονική διεύθυνση stegastiko@xen.gr.

Σχετικά άρθρα

50 χρόνια ΧΕΝ στα Γιάννενα με διήμερο εκδηλώσεων

«Γυναίκα & Ένδυμα» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

«Μη μ’ Αγγίζεις» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών