ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ένα τριήμερο «Στα Αγιασμένα Αχνάρια του Αγίου Παϊσίου»

Τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Στα Αγιασμένα Αχνάρια του Αγίου Παϊσίου» οργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κόνιτσας και ο Δήμος Κόνιτσας, από την Κυριακή 10 έως την Τρίτη 12 Ιουλίου, προς τιμή και μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 10 Ιουλίου με επισκέψεις στην Οικία του Αγίου και ξεναγήσεις από κληρικούς της Μητρόπολης, από τις 9 το πρωί έως τις 6.30 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει μετάβαση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί παράκληση προς τιμή του Αγίου.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου θα γίνει πορεία από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας στη χαράδρα του Αώου έως τη Μονή Στομίου (απόσταση 5 χλμ. περίπου). Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα να ακολουθήσει κάποιος το παλαιό μονοπάτι, απ’ όπου διερχόταν ο Παΐσιος.

Στις 7.30 το πρωί της ίδιας μέρας θα τελεστούν  όρθρος και Θεία λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου και θα ακολουθήσουν από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι ξεναγήσεις στην Ιερά Μονή Στομίου  και στο κελί του Αγίου Παϊσίου. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στις 8.30 το βράδυ θα γίνει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παϊσίου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά προς την οικία του Αγίου και επιστροφή στον ναό.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου, στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με δεξίωση στο Δημαρχείο Κόνιτσας στις 10.30 το πρωί.

Σχετικά άρθρα

Ένα θρησκευτικό πάρκο με επίκεντρο τη δεντροκκλησιά του Αγίου Παϊσίου

Η Κόνιτσα «αποκαλύπτεται» στην ελληνική αγορά

Το «Σινάφι» στην Κόνιτσα