ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

City branding… από τα παιδιά της Καστρίτσας

Ένα ασημένιο δέντρο απόλυτα συνυφασμένο με την ταυτότητα της πόλης, δείχνοντας σε όλους, δημότες και επισκέπτες, ότι τα Γιάννενα είναι η πόλη των ασημουργών, αποφάσισαν να κοσμεί το δημαρχείο τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας, που, για λίγο, ανέλαβαν χρέη δημοτικών συμβούλων.

Μετά από μια ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αρκετές προτάσεις,  το πιο νεανικό δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε ποτέ στον δήμο αποφάσισε να κοσμεί το δημαρχείο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ασήμι.

Την απόφαση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, ο οποίος υποδέχθηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο, μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Παπαδιώτη.

Οι κ.κ. Μπέγκας και Παπαδιώτης ανέλαβαν να «μυήσουν» τα παιδιά στον θεσμό της αυτοδιοίκησης, εξηγώντας τους τον ρόλο της δημοτικής αρχής, των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και εκείνους του προεδρείου και του δημάρχου, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης.

Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, η πρωτοβουλία γι’ αυτή τη διαφορετική συνεδρίαση ανήκει στον δραστήριο πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Πανταζή, ο οποίος έχει καταφέρει να δραστηριοποιήσει σε πολλούς τομείς τα μέλη του, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται, όπως άλλωστε υποχρεούται, να υλοποιήσει κι αυτή την απόφαση που πάρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα παιδιά απέδειξαν ότι όχι μόνο μπορούν να συμμετέχουν σε μια συζήτηση με κανόνες, όπως απαιτείται σε μια συνεδρίαση ενός αυτοδιοικητικού οργάνου, αλλά και ότι έχουν τη διάθεση να αποτελέσουν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, συμμετέχοντας στα κοινά, είτε ως απλοί πολίτες, είτε μελλοντικά ως αιρετοί.

Σχετικά άρθρα

Ένα καλοκαίρι θα πλανιέται πάντα πάνω από τους χειμώνες μας

Χόρτα, αδέσποτα και καθημερινότητα στη συνεδρίαση

Λάθη, παραλείψεις και εύλογος προβληματισμός