ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Click στη φύση» με 1ο βραβείο και έπαινο για τον Π. Λασκαράκη

Ο Πάνος Λασκαράκης, που ζει και εργάζεται στα Γιάννενα, είναι μεταξύ των νικητών στον δεύτερο πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό «Natura 2000- Click στη φύση», που διοργάνωσαν το WWF Ελλάς και το Περιοδικό ΦΩΤΟγράφος, σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου LIFE-IP 4 ΝATURA.

Οι διοργανωτές κάλεσαν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το κοινό να φωτογραφίσει και να αναδείξει την ομορφιά των οικολογικά πολυτιμότερων περιοχών της Ελλάδας, των περιοχών Natura 2000, με την ανταπόκριση της φωτογραφικής κοινότητας να είναι εντυπωσιακή, καθώς επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη θέρμη και έδειξαν την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καταθέτοντας πάνω από 1.500 φωτογραφίες, πολύ υψηλού επίπεδου.
Με τον φωτογραφικό τους φακό αποτύπωσαν τους θησαυρούς που κρύβει η φύση και δεκάδες είδη απαράμιλλης ομορφιάς. Αργυροπελεκάνος στην λίμνη της Κερκίνης, φοινικόπτερο στον Αμβρακικό κόλπο, λεοντόψαρο στο Αιγαίο, ασπροπάρης στο δάσος της Δαδίας, άλογα στην Πίνδο, αλλά και κατάβαση σε σπήλαιο στον Υμηττό, ψάρεμα στη λίμνη Καστοριάς, ανάβαση στο όρος Μαίναλο είναι μόνο μερικά από τα θέματα που ξεπρόβαλαν μέσα από τις 40 φωτογραφίες που ανέδειξε η κριτική επιτροπή.
Στον φετινό διαγωνισμό οι κατηγορίες ήταν τέσσερις -άνθρωπος και φύση, πτηνά, ζώα και φυτά, τοπίο- και σε κάθε μια αναδείχθηκαν τρεις μεγάλοι νικητές και επτά φωτογραφίες που πήραν έπαινο. Στον Πάνο Λασκαράκη απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Τοπίο» για τη φωτογραφία του στο όρος Τύμφη (Γκαμήλα), ενώ κέρδισε και έπαινο στην κατηγορία «Ζώα και Φυτά» φωτογραφίζοντας ένα αγριόγιδο των Βαλκανίων στο δάσος του Φρακτού.
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν η φωτογράφος, σκηνοθέτιδα και παραγωγός ντοκιμαντέρ Βίκυ Μαρκολέφα, ο δασολόγος και ένθερμος φωτογράφο φύσης Αναστάσιος Σακούλης, ο φωτογράφος φύσης Βασίλης Συκάς, ο υπεύθυνος ψηφιακού περιεχομένου του WWF Ελλάς Δημήτρης Ζάντζας ως εκπρόσωπος της οργάνωσης και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Καλδής ως εκπρόσωπος του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος.

Σχετικά άρθρα

Με πηγή έμπνευσης τα «Γυάλινα Γιάννενα» του Μιχάλη Γκανά

«Student Awards» από το Φεστιβάλ Photometria

«Ταξίδια» στο χαρτί και στον φακό

Ηπειρωτικός Αγών