ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Η ασημένια ζώνη» και ένα εργαστήρι εικονογράφησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το παιδικό βιβλίο «Η ασημένια ζώνη» της Χάρις Μέγα, σε εικονογράφηση Μάριας Μπαχά, παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ και είχε ενταχθεί στη Βραχεία Λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2020, θα μιλήσουν η πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγήτρια Κατερίνα Πλακίτση, η ζωγράφος-εικονογράφος Μάρια Μπαχά και η συγγραφέας, Χάρις Μέγα. Τον συντονισμό θα έχει η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εκδόσεων του ΠΙΟΠ, δρ. αρχαιολογίας Ουρανία Καραγιάννη.
Στη συνέχεια, την παιδική ιστορία θα ζωντανέψουν με δραματοποιημένη αφήγηση η συγγραφέας και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς Μαρία Δασκαλάκη, υπεύθυνη της Ομάδας, και Νίκος Καλαντζής.
Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης με τα ζωγραφικά έργα της Μάριας Μπαχά για την εικονογράφηση του βιβλίου, που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο (11/5-18/9/2022), θα πραγματοποιούνται σύντομες ξεναγήσεις με τη συνοδεία της ζωγράφου-εικονογράφου (12:00-14:00), ενώ την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρα 11:30-13:00) οργανώνεται εργαστήρι εικονογράφησης για παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών.
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Για τη συμμετοχή στην παρουσίαση και στο εργαστήρι, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2651064065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας