Καθημερινά

Στον δρόμο των γεφυριών ο Ορειβατικός

Μια πορεία στον δρόμο των γεφυριών στα Ζαγοροχώρια οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια διαδρομή σε μονοπάτια πολιτιστικής κληρονομιάς, που ένωναν χωριά και μετέφεραν πλούτο και πολιτισμό. Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για αρχάριους, συνολικού μήκους 12 χλμ., υψομετρικής διαφοράς 660 μ. και διάρκειας πέντε ωρών. Η εκκίνηση γίνεται από το χωριό Δίλοφο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 880 μ., και στη διαδρομή οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν το γεφύρι του καπετάν Αρκούδα, το γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό, το γεφύρι του Μύλου και το γεφύρι του Πετσιώνη, πριν φτάσουν στους Κήπους. Η πορεία θα συνεχιστεί προς το Κουκούλι με ενδιάμεσο σταθμό το γεφύρι Κοντοδήμου ή Λαζαρίδη. Από τη σκάλα Κουκουλίου, οι πεζοπόροι θα κατέβουν στον Βοϊδομάτη, όπου και θα συναντήσουν το τελευταίο γεφύρι της διαδρομής, το γεφύρι του Μίσσιου. Το τέλος της διαδρομής είναι το χωριό Βίτσα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 955μ.
Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί από την έξοδο του πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας.
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου (Σμύρνης 15). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651022138 και 2651181068.

Σχετικά άρθρα

Συνοδεία Λυκείου της Αττικής σε μονοπάτια του Ζαγορίου

Με τέσσερις αθλητές σε αγώνες αναρρίχησης ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Στον Λάκμο ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων