Καθημερινά

Ο «δικός μας» Άγιος Βασίλης στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Φέτος η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη υποδέχεται τον «δικό μας» Άγιο Βασίλειο, από την Καισάρεια της Καππαδοκίας.

Μπερδευτήκατε μήπως; Νομίζετε ότι ο Αγ. Βασίλης κατοικεί στο Βόρειο Πόλο και οδηγεί έλκηθρο με ταράνδους ή μήπως κάποιοι πιστεύετε ότι δεν υπάρχει καν! Όλες οι απορίες θα λυθούν στην κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ζωσιμαίας Δημοσιάς Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης, αύριο Τετάρτη, στις 5.30 το απόγευμα.
Αφορμίσεις δύο πανέμορφες και γεμάτες νόημα ιστορίες, «Ο δικός μας Αγ. Βασίλης» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, σε υπέροχη εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου, από τις εκδόσεις Πατάκη (2008), και «Το μαγικό άγγιγμα» της Γιώτας Λιβάνη από τις εκδόσεις Λιβάνη (2016), με θέμα ένα διαφορετικό μικρό ελαφάκι. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν απαιτείται προεγγραφή.

Εορταστικό ωράριο

Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως κατά τις ημέρες των εορτών αλλάζει το ωράριο της Βιβλιοθήκης. Την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσει μόνον πρωί (8 π.μ. με 1.30 μ.μ.), ενώ ανήμερα και δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, την Πρωτοχρονιά, καθώς και τα Σάββατα 29 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή. Τις Πέμπτες 27 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου και τις Παρασκευές 28 Δεκεμβρίου και 4 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 7.30 το απόγευμα.

Σχετικά άρθρα

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιόρτασε η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Χριστούγεννα, μύθος και χρησιμότητα

Νίκος Μπιλανάκης

Αστικό πράσινο υπό διωγμόν

Γιώργος Απηλιώτης