ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διαγωνισμός FIRST® LEGO® League και στην Ήπειρο

Με τη συμμετοχή 120 παιδιών, από 9 έως 16 ετών, θα διεξαχθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου του FIRST® LEGO® League, που αποτελεί συνδιοργάνωση της Eduact με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Εργαστήριο Διδακτικής και Σχολικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το FIRST® LEGO® League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας τον εαυτό τους, διδάσκοντας τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες ζωής. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education, και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το FIRST® LEGO® League είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ηπείρου θα συμμετάσχουν 120 παιδιά, προπονητές και εθελοντές στην κατηγορία του Challenge, που αφορά ηλικίες 9-16 ετών, όπου και θα πραγματοποιηθεί με κυλιόμενο πρόγραμμα για την αποφυγή του συνωστισμού στον χώρο.

Είναι ένας από τους επτά περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα και συνολικά το 1/3 των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece, που θα λάβει χώρα στις 2 και 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Η τελετή λήξης και η ανακοίνωση των προκρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 18:30-20:00 σε μορφή show και θα μπορεί όποιος το επιθυμεί να την παρακολουθήσει διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://firstlegoleague.gr/fll-giannena/.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην επίσημη σελίδα του https://firstlegoleague.gr/.

Σχετικά άρθρα

FIRST® LEGO® League στα Γιάννενα την Κυριακή