ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Επάνοδος» από τo Eικαστικό εργαστήρι της Χ.E.N Ιωαννίνων

Την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Επάνοδος» θα παρουσιάσει τo Eικαστικό εργαστήρι της Χ.E.N Ιωαννίνων από τη Δευτέρα 21 έως την Κυριακή 27 Μαρτίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ.Χατζής».

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως προσεγμένη ομαδική εικαστική έκθεση, στην οποία η ζωγραφική, η γλυπτική και έργα μεικτών τεχνικών συναντούν στην πλειοψηφία τους την πιο επίκαιρη τάση της εποχής μας, την Αrte Povera, την τέχνη των ευτελών, ανακυκλώσιμων και πολλές φορές ακατέργαστων υλικών, τα οποία μεταλλάσσονται σε αντικείμενα υψηλής αισθητικής δημιουργίας.
Οι δημιουργοί αντλούν την έμπνευσή τους κάποιες φορές από μυθικούς, άλλες από τρυφερούς αλλά και ρομαντικούς κόσμους, αφήνοντας χαραμάδες ελπίδας, ενώ άλλες φορές από τη σκληρή και αβέβαιη εποχή, που βιώνει η ανθρωπότητα και περισσότερο ως γυναίκες…
Την εικαστική επιμέλεια της έκθεσης φέρει η Χαρά Μπουντούρη, η οποία καθοδηγεί και την ομάδα των δημιουργών της. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα. Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για τις ανάγκες της παιδικής Βιβλιοθήκης της ΧΕΝ Ιωαννίνων στην Μπάφρα.

Σχετικά άρθρα

50 χρόνια ΧΕΝ στα Γιάννενα με διήμερο εκδηλώσεων

«Γυναίκα & Ένδυμα» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

«Μη μ’ Αγγίζεις» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών