ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»

Μια σιωπηρή διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, με στόχο να ευαισθητοποιήσει όλη τη γιαννιώτικη κοινωνία στο θέμα των γυναικοκτονιών και να προτάξει το σύνθημα πως η ζωή χωρίς φόβο είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως φύλλου, και οφείλει να διασφαλιστεί απόλυτα, οργανώνει η Επιτροπή γυναικών της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μια ημέρα που σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από ένα αιώνα. Μας θυμίζει τις ράφτρες στις βιοτεχνίες “κάτεργα” της Νέας Υόρκης, που το 1908 ύψωσαν τη φωνή τους, για πρώτη φορά οργανωμένες, διεκδικώντας εργασιακά δικαιώματα και για τις εργαζόμενες γυναίκες. Μας θυμίζει, όμως, και τους αγώνες που δίνουν σήμερα οι σύγχρονες γυναίκες, αλλά και τα ολοένα κι αυξανόμενα φαινόμενα βίας εναντίον τους», αναφέρει η «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», αφιερώνοντας τη φετινή 8η του Μάρτη σε όλες τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν.
Την ίδια μέρα, παράλληλα με την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, η παράταξη θα συγκεντρώσει ιατροφαρμακευτικό υλικό για τον ουκρανικό λαό και απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»