ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Δευτέρες του Φλεβάρη» με προβολές και βιβλιοπαρουσίαση

Έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Δευτέρες του Φλεβάρη» διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ και η Οργάνωση Ιωαννίνων της ΚΝΕ τις επόμενες τρεις Δευτέρες του Φεβρουαρίου, με αφορμή τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα το 2021 και στόχο περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τη θεωρία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, θα προβληθεί η ταινία «Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς» (γερμανικής παραγωγής, 2017, 1.58’). Η ταινία επικεντρώνεται στην περίοδο από το 1843 έως το 1847, όταν ο Κ. Μαρξ γνωρίζεται με τον Φρίντριχ Ένγκελς και αναπτύσσουν μια δυνατή φιλία αμοιβαίας αλληλοεκτίμησης. Η ταινία αναδεικνύει διάφορες πλευρές της ζωής τους, εστιάζοντας στο γεγονός ότι επρόκειτο για μαχόμενους στοχαστές, που συμμετείχαν στην πολιτική δράση και τους διεκδικητικούς αγώνες της εργατικής τάξης.
Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «72 ημέρες… Παρισινή Κομμούνα ο προάγγελος της νέας κοινωνίας» (2021, 1.18’), το οποίο αποτελεί παραγωγή της ΚΝΕ με αφορμή τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα.
Τέλος, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα». Την παρουσίαση θα κάνει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Βιβή Δάγκα, υπεύθυνη του τμήματος για την ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας. Η έκδοση ξεδιπλώνει την ιστορική διαδρομή της συμμετοχής των γυναικών από τις αστικές επαναστάσεις έως την Παρισινή Κομμούνα και καταπιάνεται με την πρώτη προλεταριακή επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας, στην οποία συμμετείχαν δραστήρια οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων του Παρισιού.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών με την Κ. Κούνεβα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία