Η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ε.Γ.Ε. Άννα-Μαρία Μπακάλη, ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Μητροκώστα
Καθημερινά

Η Ε.Γ.Ε. στηρίζει το έργο της Μονής Δουραχάνης

Μια φιλανθρωπική εκδήλωση για την Ιερά Μονή Παναγίας Δουραχάνης συνδιοργανώνουν το παράρτημα Ιωαννίνων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.), η περιφέρεια Ηπείρου και ο δήμος Ιωαννιτών τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η συλλογή τροφίμων, βιβλίων και ειδών ατομικής υγιεινής για τη στήριξη του έργου της Ιεράς Μονής, αλλά και η ανάδειξη του έργου του π. Αθανάσιου Χατζή και των συνεργατών του επί σειρά δεκαετιών.
«Ακούραστο στρατιώτη του Χριστού», χαρακτήρισε τον π. Αθανάσιο η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ε.Γ.Ε. Άννα-Μαρία Μπακάλη, σημειώνοντας πως από το 1974 κατάφερε να ξαναχτίσει ουσιαστικά το μοναστήρι, αναδεικνύοντάς το σε σημαντικό χώρο πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς.
Για μια αξιόλογη δράση έκανε λόγο η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα πρόνοιας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης Παναγιώτα Μητροκώστα, εξαίροντας το έργο της Μονής Δουραχάνης και δηλώνοντας πως η περιφέρεια είναι πάντα δίπλα σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
Στην προσφορά του π. Αθανάσιου εστίασε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Παντελής Κολόκας, λέγοντας πως είναι από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των τελευταίων 50 ετών στα Γιάννενα, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να βρουν καταφύγιο, στέγη, φαγητό και παιδεία.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς και μία βιωματική αναφορά από τον αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα, ενώ κεντρική ομιλήτρια θα είναι η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου Μαρούλα Παπαευσταθίου-Τσάγκα με θέμα «…παραμύθιον αγάπης. Ο π. Αθανάσιος Χατζής της Ιεράς Μονής Δουραχάνης».
Στο δεύτερο μέρος, το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων θα παρουσιάσει ένα ποιητικό μουσικό αναλόγιο, με αφήγηση παραμυθιού με χριστουγεννιάτικες και κλασικές μελωδίες, και έντεχνη μελοποιημένη ποίηση. Το ποιητικό μουσικό αναλόγιο θα παρουσιάσουν η υψίφωνος Ειρήνη Δόβα, η Γεωργία Αναστάση (πιάνο-φιλολογική επιμέλεια) και ο Λευτέρης Καραγιάννης (πνευστά-ενορχηστρώσεις) και θα συμμετέχουν οι σπουδαστές μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Μαρία-Ελένη Ευαγγελάκη, Αναστασία Ζώη, Νίκος Παπανικολάου και Δημήτρης Ράδης.
Επίσης, θα εμφανιστεί η Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Ν. Ιωαννίνων, την οποία διευθύνει ο Μιχάλης Ντέμσιας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πολιτισμολόγος-παραγωγός ΕΡΤ Παναγιώτης Τζιόκας.