Καθημερινά

Στο επίκεντρο οι διακομιδές νεογνών

«Διακομιδή Νεογνού» είναι το θέμα της μετεκπαιδευτικής ημερίδας της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Serai».

Πρόκειται για τη 12η κατά σειρά ημερίδα, που διοργανώνει η Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων της, και θα συµµετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από νοσηλευτικά Ιδρύματα ολόκληρης της χώρας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν πάνω σε θέματα που αφορούν στη διακομιδή νεογνού, που αποτελεί αναγκαιότητα, ενώ επιπλέον για τη χώρα μας απαιτείται προσαρμογή στις γεωγραφικές της ιδιαιτερότητες.
Μεταξύ άλλων, θα τεθούν στο επίκεντρο θέματα, όπως η ενημέρωση γονέων για επικείμενο πρόωρο τοκετό, η οργάνωση περιγεννητικών κέντρων και περιγεννητικής φροντίδας ανά περιφέρεια (Regionalization), η ενδομήτρια διακομιδή, η σταθεροποίηση – αναζωογόνηση πρόωρου -προβληματικού νεογνού, η διακομιδή νεογνού με επίγειο ή/και εναέριο μέσο μεταφοράς, η ενημέρωση -ψυχολογική υποστήριξη γονέων του διακομιζόμενου νεογνού και η έκβαση των διακομιζομένων νεογνών.
«Οι επίγειες διακομιδές ή/και αεροδιακομιδές των πρόωρων και προβληματικών νεογνών από υγειονομικούς σχηματισμούς της περιφέρειας, προς εξειδικευμένα κέντρα νοσηλείας είναι συχνές.Στη χώρα μας, η πρώτη προσπάθεια οργάνωσης της διαδικασίας διακομιδής των νεογνών στον 20ο αιώνα γίνεται το 1904 και συμπίπτει με την ίδρυση του «Δημοτικού Μαιευτηρίου». Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη βελτίωση της διαδικασίας αυτής. Επιβάλλεται να γίνουν ακόμα περισσότερα, ώστε και η Ελλάδα να συγκλίνει με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες δημιουργίας περιγεννητικών κέντρων, πλήρως στελεχωμένων, με την οργάνωση ομάδας διακομιδής νεογνών πλήρους εξοπλισμένης με σύγχρονο εξοπλισμό. Στόχος όλων των παραπάνω, αποτελεί η ελαχιστοποίηση της αναγκαιότητας διακομιδής των νεογνών και όταν αυτή κρίνεται αναγκαία, να διενεργείται με την μέγιστη ασφάλεια για το νεογνό», αναφέρεται σε δελτίο τύπου για την ημερίδα.
Η έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Χορηγούνται έξι μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME- CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Σχετικά άρθρα

Διαδικτυακά το 30 συνέδριο για το αρχαιολογικό έργο στη ΒΔ Ελλάδα και τα Νησιά του Ιονίου

Δεν επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Το Συνέδριο του Χορεύειν