ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Κανονικά η παρέλαση, χωρίς αναπαράσταση και φέτος

Κανονικά θα γίνει στα Γιάννενα η παρέλαση για την επέτειο του «Όχι» την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Στις 12 το μεσημέρι θα παρελάσουν τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων-οδηγών, αναπήρων-θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας. Θα προηγηθούν στις 7.30 το πρωί εορταστικό πρωινό με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες εκκλησιών και με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου Ιωαννιτών και της στρατιωτικής μουσικής να παιανίζουν θούριους και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων και στις 8 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση σημαίας στο Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας Πεζικού. Στις 10.30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει ομιλία από τη φιλόλογο-συντονίστρια εκπαίδευσης Ελένη Ρούμκου, ενώ στις 11.15 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μπιζανομάχων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Αντίθετα, ούτε φέτος θα γίνει η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου. Οι εκδηλώσεις στο Μνημείο Μαχητή την παραμονή της επετείου, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα περιοριστούν σε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλπάκια 2021», την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, στις 6.15 το απόγευμα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Χάνι Δελβινακίου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα τελεστεί Θεία λειτουργίας στις 8 το πρωί στην Ιερά Μονή Σωσίνου, όπου στις 10.10 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στη Βήσσανη, όπου στις 10 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως ψυχών φονευθέντων Ανεξαρτήτου Τάγματος Δελβινακίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ στις 11 το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940» στο Αρρεναγωγείο.

Σχετικά άρθρα

Χωρίς παρέλαση και με κατάθεση στεφάνων με περιορισμούς