ΚαθημερινάΑπόψεις

Η Σοφία της Μωβ Ομπρέλας

Η Σοφία Ευτυχιάδου, η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, είναι (όχι και τόσο) παλιά μας γνώριμη στην πόλη...

Το Εθνικό Θέατρο απόκτησε καλλιτεχνικό διευθυντή, καθώς είχε μείνει ακέφαλο για μήνες, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη και των συνεπακόλουθων που ακόμη ταράζουν κύκλους καλλιτεχνικούς, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, αλλά γίνονται ακόμη καλύτερα, καθώς δίπλα στον Γιάννη Μόσχο καθήκοντα αναπληρώτριας διευθύντριας αναλαμβάνει η δραματολόγος και κριτικός θεάτρου Σοφία Ευτυχιάδου. Η Σοφία δεν μας είναι άγνωστη. Είχαμε την τύχη να δούμε δουλειές της εδώ στα Γιάννενα, όταν στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ήταν η Αλέκα Βακαλοπούλου και η Ελένη Δημοπούλου. Η Σοφία Ευτυχιάδου συνυπόγραψε –με τη σκηνοθέτιδα Δήμητρα Λαρεντζάκη- τη θεατρική διασκευή του βιβλίου της Άλκης Ζέη «Μωβ Ομπρέλα», έγραψε με την Ελένη Ευθυμίου το πρωτότυπο έργο «Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων» κατόπιν παραγγελίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και συνεργάστηκε δραματουργικά στον «Γλάρο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου και τη «Νόρα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη. Δουλειές που τις θυμόμαστε ακόμη και τις ξεχωρίσαμε από πολλές άλλες που είχαμε την τύχη να βλέπουμε συχνά εκείνη την (όχι και τόσο μακρινή) εποχή. Ευχόμαστε όλα όσα έχει ονειρευτεί για ένα καλύτερο, σύγχρονο και ποιοτικό θέατρο να τα κάνει πραγματικότητα κι εμείς να μπορέσουμε να τα απολαύσουμε έστω κι αν χρειαστεί αυτή τη φορά να ταξιδέψουμε ως την Αθήνα για να τα δούμε. Μας άφησε, άλλωστε, παρακαταθήκη έναν καλό οδηγό. Τη μωβ ομπρέλα της.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο