ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Νέος κύκλος voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Αυγούστου διαρκεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής – δηλώσεων στο «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» έτους 2021-2022, που ξεκίνησε την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι/ες που είναι:
α) οι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού),
β) μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, και
γ) μισθωτές/αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στη συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος Πρόσκλησης 2021-2022, πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της και οι οποίες τυγχάνουν ταυτόχρονα επιλέξιμες στο παρόν πρόγραμμα για συμμετοχή στις Δομές του Άρθρου 4 της πρόσκλησης.
Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.
Η «Αξία Τοποθέτησης» καλύπτει θέσεις παιδιών αποκλειστικά και μόνο για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς (Κατηγορία θέσης Α1: Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών. Κατηγορία θέσης Α2: Προ-νήπια από 2,5 έως 4 ετών).
Οι ενδιαφερόμενες υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr).
Αναλυτικά τα δικαιολογητικά (για κάθε περίπτωση) καθώς και ημερομηνίες ανάρτησης προσωρινών αποτελεσμάτων, ενστάσεων, και οριστικών αποτελεσμάτων αναφέρονται στην πρόσκληση, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Παράταση για το προηγούμενο πρόγραμμα

Παράλληλα, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. ανακοίνωσε την παράταση έως τις 8 Αυγούστου της υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», περιόδου 2021-2022. Η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 13 Αυγούστου και από την επόμενη ημέρα έως τις 18 Αυγούστου θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 20 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Αθήνα: 213- 1320600 & 210-5214600).

Σχετικά άρθρα

Με σειρά προσέλευσης και φέτος οι εγγραφές με vouchers στους παιδικούς

Κενές θέσεις λόγω υπογεννητικότητας και ιδιωτικών δομών

Γεωργία Χαλάτση

Έως τις 12 Αυγούστου οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ