ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Έως τις 17 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία, οι γονείς και οι κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 17 Ιουνίου στον σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά την οριστικοποίηση της υποβολής της αίτησης, αποδίδονται ο κωδικός και το κλειδί της αίτησης, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση της διαδικασίας από τους αιτούντες.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών δύνανται να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε ένα μόνο Πειραματικό Σχολείο (1ο ή 2ο Πειραματικό Σχολείο Ιωαννίνων) ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Η ηλεκτρονική κλήρωση διενεργείται ως εξής:

  • Οι υποψήφιοι όλων των σχολικών μονάδων καταχωρίζονται σε ένα και μοναδικό φύλλο εργασίας (Excel).
  • Σε κάθε υποψήφιο/α αποδίδονται δύο τυχαίοι αριθμοί μέσω της γεννήτριας τυχαίων αριθμών.
  • Κληρώνονται οι μαθητές, οι οποίοι ανήκουν στη γενική και στις ειδικές κατηγορίες, κατά την αύξουσα σειρά του πρώτου τυχαίου αριθμού που τους αποδίδεται από τη συνάρτηση, κατά τρόπο ώστε να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας. Σε περίπτωση που σε μία διαθέσιμη θέση αντιστοιχούν περισσότεροι του ενός υποψηφίου, λόγω απόδοσης ίδιου πρώτου τυχαίου αριθμού, γίνεται χρήση του δεύτερου τυχαίου αριθμού που τους αποδόθηκε.

Επισημαίνεται ότι το 80% των προκηρυσσομένων θέσεων πληρώνεται με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων μαθητών, με ισοκατανομή ως προς το φύλο. Το 20% των προκηρυσσομένων θέσεων πληρώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών της ειδικής κατηγορίας, που την αποτελούν αδέλφια μαθητών γεννημένα το ίδιο έτος και εφόσον ένας/μία εκ των αδελφών κληρώθηκε στην πρώτη κλήρωση αδέλφια μαθητών που ήδη φοιτούν στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή σε συνδεδεμένα Πειραματικά Σχολεία και τέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στο Πειραματικό Σχολείο ενδιαφέροντος ή σε διασυνδεδεμένο με αυτό Πειραματικό Σχολείο.

Σχετικά άρθρα

Αιτήσεις για σχολικές καθαρίστριες

Ηπειρωτικός Αγών

Έως τις 27 Μαρτίου οι αιτήσεις εισαγωγής στα Πειραματικά Δημοτικά και το Νηπιαγωγείο

Έως 31 Μαρτίου οι αιτήσεις εισαγωγής στα Πειραματικά σχολεία