ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Έως τις 4 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα προγράμματα αρωματικών φυτών

Δύο ολοκληρωμένα προγράμματα κατάρτισης στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά θα υλοποιήσει ο δήμος Ιωαννίνων σε συνεργασία με το ΚΕΚ του ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα θα είναι διάρκειας 295 ωρών και θα λειτουργήσουν σε δύο τμήματα των 25 ατόμων, που θα διαμορφωθούν με βάση τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.
Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν, είναι οι εξής:
– Καλλιέργεια Αρωματικών/ Φαρμακευτικών Φυτών (65 ώρες).
– Συλλογή, Επεξεργασία και Μεταποίηση Αρωματικών/ Φαρμακευτικών Φυτών (55 ώρες).
– Τυποποίηση Αρωματικών/ Φαρμακευτικών Φυτών- Εθνικές και Ευρωπαϊκές Επιδοτήσεις (70 ώρες).
– Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας- Μάρκετινγκ Πώληση Προϊόντων Αρωματικών/ Φαρμακευτικών Φυτών (60 ώρες).
– Ηλεκτρονικό Εμπόριο- Νέες Τεχνικές Πωλήσεων (45 ώρες).
Οι καταρτιζόμενοι δε θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα και είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους. Η επιλογή των καταρτιζομένων θα γίνει από τον δήμο σύμφωνα με το προφίλ των καταρτιζομένων και μια σειρά κριτηρίων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μαζί με την αίτηση τους να υποβάλουν και τα εξής δικαιολογητικά: Αποδεικτικό για εντοπιότητα, κάρτα ανεργίας- Ε9 αν πρόκειται για άνεργο ακτήμονα (20 μόρια), Ε9 για ακτήμονα (10 μόρια) και κάτοικο με κτήματα (5 μόρια) και φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Με βάση την ηλικία προκύπτει και ανάλογη μοριοδότηση (20 μόρια έως 30 ετών, 15 έως 50 ετών και 5 άνω των 50 ετών).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocollo@ioannina.gr, σε ένα αρχείο με την ονομασία προγράμματα κατάρτισης «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης Αρωματικών/ Φαρμακευτικών Φυτών» όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το αργότερο έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 2.30 το μεσημέρι. Η αίτηση συμμετοχής πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη με φυσική παρουσία, ενώ ανυπόγραφες αιτήσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας