ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Προσβάσιμη σε εμποδιζόμενα άτομα και ΑμεΑ η Πινακοθήκη Αβέρωφ

Ύστερα από 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας, η Πινακοθήκη Αβέρωφ αλλάζει πρόσωπο και εκπληρώνει μια πάγια επιθυμία της.

Με την πολύτιμη δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Πινακοθήκη Αβέρωφ ολοκλήρωσε όλα τα απαραίτητα έργα ανακατασκευής, ώστε να μπορεί να υποδέχεται στους χώρους της άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.
Τα έργα ανακατασκευής ξεκίνησαν το περασμένο φθινόπωρο και ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο. Δημιουργήθηκε εξωτερικό αναβατόριο, καθώς και εξωτερική ράμπα που οδηγεί στη νέα είσοδο της Πινακοθήκης. Επίσης κατασκευάστηκε εσωτερική ράμπα και ανελκυστήρας τριών στάσεων για την επικοινωνία μεταξύ των ορόφων του Μουσείου, ενώ αντικαταστάθηκαν τα εσωτερικά κιγκλιδώματα με υαλοπετάσματα και δημιουργήθηκε WC για άτομα με αναπηρία.
Με την επαναλειτουργία των μουσείων από αύριο Παρασκευή, η Πινακοθήκη θα μπορεί να υποδέχεται στους χώρους της όλες τις ομάδες πληθυσμού, χωρίς αποκλεισμούς, παρέχοντας σε όλους την πρόσβαση, την ενσωμάτωση και την εκπαίδευση στον χώρο των μουσείων.
Το Ίδρυμα Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα εκφράζει τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά, η οποία θα επιτρέψει στην Πινακοθήκη Αβέρωφ να συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα τον ρόλο της ως ίδρυμα κοινωνικής προσφοράς στην σύγχρονη εποχή.

Σχετικά άρθρα

«Διαβατήριο» χρηματοδότησης η πιστοποίηση για τα μουσεία

«Μιχάλης Οικονόμου, η αλχημεία της ζωγραφικής» στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ

«Συμμαχία» για την γνωριμία των παιδιών με την τέχνη