ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διαδικτυακή ημερίδα για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Ελλάδας

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO – Δράσεις για την κλιματική αλλαγή» οργανώνουν τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Ελλάδας αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γης.

Κύριος στόχος της διαδικτυακής ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι δράσεις που έχουν αναπτύξει τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων.

Η Ελλάδα φιλοξενεί σήμερα πέντε περιοχές που έχουν αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO,  μία εκ των οποίων είναι και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου στην Ήπειρο. Εκ των ομιλητών στην ημερίδα θα είναι το στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ, δρ. Βιολόγος Χαρητάκης Παπαιωάννου με θέμα “Γεω-βιοποικιλότητα – κλιματική αλλαγή” (20.00-20.10) και ο δρ. Γεωλόγος Παναγιώτης Πάσχος από την περιφερειακή μονάδα Ηπείρου της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών με θέμα “Οι συνέπειες των κλιματικών μεταβολών σε πολιτιστικά μνημεία (Πέτρινα Γεφύρια) του γεωπάρκου Βίκου – Αώου” (21:00-21:10).

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα Zoom. Σύνδεση στον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/89974208775?pwd=VWRrUTNEK1hmN1Vjb3A2U1JFakVUdz09 (Meeting ID: 899 7420 8775 – Passcode: jAe88A).

Σχετικά άρθρα

Γνώρισαν τα μυστικά του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου

Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Για πρώτη φορά δεδομένα για την Δρακόλιμνη

Ηπειρωτικός Αγών