ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Το αγωνιστικό μπριτζ έρχεται στα Γιάννενα

Να γνωρίσουν ένα από τα χαρακτηρισμένα ως πνευματικά αθλήματα, το αγωνιστικό μπριτζ, που αποτελεί επίσης ένα από τα δημοφιλέστερα αλλά και μαζικότερα αθλήματα, με εκατοντάδες χιλιάδες αθλητές, έχουν την ευκαιρία οι Γιαννιώτες

Με τη συμμετοχή 180 περίπου αθλητών-παικτών από ολόκληρη τη χώρα, διεξάγεται από χθες μέχρι και την Κυριακή, στη Φρόντζου Πολιτεία, το πρωτάθλημα αγωνιστικού μπριτζ από τον Όμιλο Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του δήμου Ιωαννιτών.

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ιωαννίνων ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και σήμερα αριθμεί εκατοντάδες μέλη, ενώ συνήθως συμμετέχουν περίπου 70 ενεργά μέλη στις δραστηριότητές του. Συμμετέχει σε πρωταθλήματα, φτάνοντας και στην Α’ εθνική κατηγορία, ενώ πραγματοποιεί και μαθήματα σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα, όπως ανέφερε ο ιδρυτής του Ομίλου Λάζαρος Καραγιαννόπουλος σε συνέντευξη τύπου, ευχαριστώντας τον δήμο Ιωαννιτών για τη στήριξη του στη διοργάνωση του φετινού πρωταθλήματος.

Στα Γιάννενα, προκειμένου να διευθύνει τους αγώνες, βρίσκεται ο διαιτητής – δάσκαλος της Ομοσπονδίας Μπριτζ Ελλάδας Γιώργος Μεσθενέας, ο οποίος μίλησε για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας. Σήμερα υπάρχουν περίπου 6.000 ενεργοί αθλητές, ενώ το άθλημα αρχίζει να κερδίζει φίλους και στις μικρότερες ηλικίες. «Είναι σημαντικό ότι πιλοτικά το μπριτζ διδάσκεται πια και σε ορισμένα σχολεία της χώρας, σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Στο εξωτερικό, εδώ και χρόνια, βρίσκεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολλών χωρών. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και η γνωριμία του κόσμου με αυτό. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους όσοι επιθυμούν, να βρεθούν στους αγώνες, που διεξάγονται στα Γιάννενα και να γνωρίσουν το μπριτζ από κοντά», ανέφερε.

Τρία μέλη του Ομίλου, η Μαρία Γραβάνη, ο Νίκος Δρόσος και ο Κώστας Κιτσαντώνης, μίλησαν για την εμπειρία τους στο αγωνιστικό μπριτζ, χαρακτηρίζοντας το άθλημα ως «σκάκι με χαρτιά», λόγω της στρατηγικής και αναλυτικής σκέψης που χρειάζεται κανείς για να παίξει. Όπως τόνισαν, πέρα από την κοινωνικοποίηση που προσφέρει, εξασκεί τη μνήμη, ενώ δεν έχει καμία σχέση με «τυχερά παιχνίδια» που παίζονται με χαρτιά.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών, καλωσόρισε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα άθλημα πνευματικό, ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό, που αρχίζει και αναπτύσσεται στην χώρα μας, προσθέτοντας πως η φιλοξενία του πρωταθλήματος στα Γιάννενα ενισχύει και τις προσπάθειες τουριστικής της προβολής.

Οι αγώνες ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν σήμερα (20:30-23:30), αύριο Σάββατο (11:00-14:00 και 19:00-22:00) και την Κυριακή (11:00-14:00), στη Φρόντζου Πολιτεία.Τα γραφεία του Ομίλου είναι στη Στοά Σάρκα, στον γ’ όροφο του πρώτου κτιρίου (τηλ.2651301037).

Σχετικά άρθρα

Μπριτζ: Ένα κοινωνικό άθλημα, σκέψης και στρατηγικής

Γεωργία Χαλάτση

Απόλυτα επιτυχημένο το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Μπριτζ Β.Δ. Ελλάδος

Επιστροφή στα μεγάλα τουρνουά για το μπριτζ