ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης και το έργο αποκατάστασης

Αφιερωμένη στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης είναι η δεύτερη διάλεξη του κύκλου «Πολιτιστική Διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου», στο πλαίσιο του αρχαιολογικού οδοιπορικού που οργανώνουν για το 2021 το «Διάζωμα» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η διάλεξη, με τίτλο «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Aρχαίο Θέατρο Κασσώπης», θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 30 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, και στο πλαίσιό της θα γίνει και παρουσίαση της πορείας του έργου αναστήλωσης.
Ομιλητές θα είναι η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη με τίτλο «Το Θέατρο της Κασσώπης» και το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου θα παρουσιάσουν η αρχαιολόγος Δήμητρα Δρόσου και ο αρχιτέκτονας Αχιλλέας Τρανουλίδης. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος.
Η διαδικασία παρακολούθησης της δεύτερης εκδήλωσης είναι ακριβώς η ίδια με την πρώτη. Η παρουσίαση θα γίνει ζωντανά από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν στον ηλεκτρονικό σύνδεσμοhttps://www.megaron.gr/event/paramerizontas-to-peplo-tou-chronou-archaio-theatro-kassopis/, κάνοντας απλά «κλικ» την ημέρα της εκδήλωσης πέντε λεπτά πριν την έναρξη.
Το «Διάζωμα» ευχαριστεί θερμά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την εταιρεία COSMOTE και το Bodossaki Lectures on Demand – BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τη συνεργασία, καθώς χάρη και στη δική τους στήριξη πραγματοποιούνται οι φετινές διαλέξεις.

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα

Το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης ζωντανεύει

Κερδίζει πόντους ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης

Γεωργία Χαλάτση