ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τιμά τις γυναίκες νοσηλεύτριες η «Ενότητα Πολιτών»

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα σήμερα» διοργανώνει η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα.

Στη διάρκειά της θα τιμηθούν συμβολικά οι γυναίκες νοσηλεύτριες των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στη μάχη κατά της πανδημίας του covid-19.

Στην εκδήλωση συζητούν και συμμετέχουν ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νικόλαος Κατσακιώρης και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Σπύρος Δερδεμέζης, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μηλιώνης και εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, της Επιτροπής Ισότητας του δήμου Ιωαννιτών, της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, της Ομάδας Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων και του Σωματείου καθαριστριών σχολικών μονάδων Ιωαννίνων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τις βιωματικές τους εμπειρίες θα μεταφέρουν η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Μάγκου, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Νούλη Παππά και η προϊσταμένη μονάδας covid-19 Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Μαρία Ντάρα.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η δημοτική σύμβουλος της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Βάσω Μέγα, η οποία σημείωσε πως η Ημέρα της Γυναίκας έχει πολιτική σημασία. «Είναι γεγονός πως από την μεταπολίτευση και μετά έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ισότητα των δύο φύλων σε θεσμικό επίπεδο, όμως δεν αποτελεί πραγματικότητα στην καθημερινότητα των γυναικών. Απομένουν πολλά να γίνουν», τόνισε, σημειώνοντας τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Η πανδημία όξυνε την ανεργία και την ενδοοικογενιακή βία», σημείωσε το μέλος της παράταξης Βούλα Τσίλη, σημειώνοντας πως «η 8 του Μάρτη πρέπει να είναι η αφετηρία στην πορεία για το μέλλον, για τη γυναίκα, τα παιδιά και την κοινωνία ολόκληρη».

Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Θεμελής και το μέλος της παράταξης Ντίνα Μπακόλα, η οποία απεύθυνε κάλεσμα σε όλους να τιμήσουν τις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom (https://us02web.zoom.us/j/83318368036?pwd=ZStUb2paejN1Vm44Z1dEOTNqUi8yUT09) και είναι ανοιχτή για όλους όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»