ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Αφήνει παρακαταθήκη το Epirus Film Office

Προς ολοκλήρωση βαίνει το έργο CIAK, μέσω του οποίου η Ήπειρος θα αποκτήσει ένα Γραφείο Κινηματογράφου, φιλοδοξώντας να προσελκύσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιοχή.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το 4ο Project Meeting του έργου, με την περιφέρεια Ηπείρου να έχει την ευθύνη της διοργάνωσης. Εκπρόσωπος του Apulia Film Commission (επικεφαλής εταίρος) θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου και στη συνέχεια κάθε εταίρος (περιφέρεια Ηπείρου, περιφέρεια Ιονίων Νήσων, περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων– Τμήμα Ήχου και Εικόνας) θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση των ενεργειών που έγιναν στο πλαίσιο του έργου, καθώς και των αποτελεσμάτων τους.
Η περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο των στόχων και των δράσεων του έργου CIAK, ανέλαβε να προσεγγίσει με ολοκληρωμένο τρόπο τη δυνατότητα και τα οφέλη από την δημιουργία του Epirus Film Office, ενός Γραφείου Κινηματογράφου στη Ήπειρο, συντάσσοντας σχετική μελέτη και δημιουργώντας τις βάσεις για τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Κινηματογράφου στην Ήπειρο (Epirus Film Office). Τέθηκαν ακόμη σε λειτουργία, η αντίστοιχη ιστοσελίδα (https://epirusfilmoffice.eu) με ενσωματωμένους οδηγούς παραγωγής (Production Guide) και τοποθεσιών (Location Guide). Και οι δύο οδηγοί αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για τους παραγωγούς και όσους εργάζονται στον οπτικοακουστικό τομέα σε περίπτωση παραγωγής μιας ταινίας στην Ήπειρο.
Η περιφέρεια Ηπείρου, επίσης, συνείσφερε με τον δικό της σημαντικό τρόπο, στη δημοσιότητα του προγράμματος CIAK. Η πρώτη εκδήλωση δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στα Γιάννενα και η δεύτερη έλαβε χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου ως εναρκτήρια εκδήλωση για το διήμερο Φεστιβάλ κινηματογραφικού περιεχομένου.

Σχετικά άρθρα

Epirus Film Office στο διαδίκτυο