ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διάλεξη για την αναστήλωση του Ρωμαϊκού θεάτρου Νικόπολης

Τον κύκλο «Πολιτιστική Διαδρομή αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» και την παρουσίαση της πορείας των έργων αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων – πόλων της διαδρομής, ο οποίος λόγω της πανδημίας το 2020 αναβλήθηκε, συνεχίζει το σωματείο «Διάζωμα» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του Megaron Online.

Η πρώτη διάλεξη για το 2021 θα έχει τίτλο «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης» και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αύριο Τρίτη, στις 7 το απόγευμα. Ομιλητές θα είναι ζωντανά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη με θέμα «Το έργο ανάδειξης του Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης» και ο αρχαιολόγος, υπεύθυνος έργου Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης και επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης Ευάγγελος Παυλίδης με θέμα «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης / φάση Β΄:Η εξέλιξη του έργου», ενώ θα προλογίσει ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος.

Η εκδήλωση είναι μία συνεργασία του σωματείου «Διάζωμα» με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την εταιρεία Cosmote και το Bodossaki Lectures on Demand – Blod του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα πρέπει να συνδεθούν στον σύνδεσμο https://youtu.be/ZtjheUtk_Pk πέντε λεπτά πριν την έναρξή της.