Ο τουρκικός χάρτης των αμυντικών οχυρώσεων των Ιωαννίνων από το βιβλίο της Ελευθερίας Ι. Νικολαΐδου: Το αρχείο Ιωάννου Λάππα και Αντιγόνης Τζαβέλλα (1912-1913) και η απελευθέρωση των Ιωαννίνων, εκδόσεις Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, Ιωάννινα 1975.
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

“Φτωχός” ο εορτασμός της 108ης επετείου απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

«Φτωχό» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φετινού εορτασμού για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, την οποία το κοινό θα μπορεί να την παρακολουθήσει στον σύνδεσμο https://youtu.be/rNO6Tf1u_Vw. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και θα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα Δημήτρη Οικονόμου με θέμα «Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και οι προκλήσεις του σήμερα». Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων με το έργο Πέντε Ελληνικοί Χοροί για Ορχήστρα (Ηπειρώτικος, Κρητικός,. Τσάμικος, Αρκαδικός, Κλέφτικος) του Νίκου Σκαλκώτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Χλίτσιου.
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει στις 11 κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 108ης επετείου της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων οργανώνονται από την περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Ιωαννιτών.

Σχετικά άρθρα

Μήνυμα ομοψυχίας έστειλε από τα Γιάννενα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ηπειρωτικός Αγών

Πρωτόγνωρες εικόνες στην πανηγυρική εκδήλωση για τα “Ελευθέρια”