Processed with VSCOcam with c1 preset
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Έως τις 20 Δεκεμβρίου «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του»

Κατά 20 ημέρες παρατάθηκε η προθεσμία για συμμετοχή στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του», που οργανώνει το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών.

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη λόγω των απαγορευτικών μέτρων και του περιορισμού στις μετακινήσεις. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους στο e-mail του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών tourismioannina@gmail.com έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από τριμελή κριτική επιτροπή. Το βραβείο για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα είναι από μία φωτογραφική μηχανή, ενώ για τις αμέσως τρεις καλύτερες θα δοθεί ως έπαινος ένας σκληρός δίσκος.
Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν με ευθύνη του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών και θα εκτεθούν το Φεβρουάριο του 2021 στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.
Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στον διαγωνισμό, θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα, στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών (www.travelioannina.com), με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.
Το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί, πρέπει να αφορά την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, εντός των ορίων του δήμου Ιωαννιτών. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και στην τελική έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων. Οι φωτογράφοι πρέπει να είναι κύριοι δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν ως συμμετοχή στο διαγωνισμό.
Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, υποβάλλοντας έως και τρεις φωτογραφίες. Μαζί με την υποβολή των φωτογραφιών, οι συμμετέχοντες πρέπει να αναγράφουν email και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν σε μορφή ψηφιακών αρχείων jpeg, με τη μεγαλύτερη διάσταση (1920px στα 72dpi) και δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος ψηφιακού αρχείου τα 2MB.
Όσες φωτογραφίες βραβευθούν και όσες επιλεγούν για την έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, πρέπει να αποσταλούν στον οργανωτή του διαγωνισμού, σε πλήρη ανάλυση για εκτύπωση.
Απαγορεύεται ρητά η αναγραφή στις ψηφιακές φωτογραφίες κάθε διακριτικού, όπως ονόματα, λογότυπα, συνθηματικά κ.λπ., που ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσουν την κρίση της Επιτροπής. Επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα, καθώς και αυτών που έχουν προέλθει από ψηφιοποίηση φιλμς, θετικών ή αρνητικών. Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί με τεχνική κολάζ. Η κριτική επιτροπή είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των υποβληθέντων φωτογραφιών που έχουν προέλθει με την εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών.

Σχετικά άρθρα

Με πηγή έμπνευσης τα «Γυάλινα Γιάννενα» του Μιχάλη Γκανά

«Click στη φύση» με 1ο βραβείο και έπαινο για τον Π. Λασκαράκη

Τριάντα φωτογραφίες για τα Γιάννενα