ΚαθημερινάΑίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν…

Μετά από αίτημα, που επανερχόταν για δέκα ολόκληρα χρόνια, τα φωτιστικά σώματα στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων αντικαταστάθηκαν από άλλα καινούριας τεχνολογίας. Ελπίζουμε σύντομα και οι υπόλοιπες απαραίτητες για την αποκατάστασή του παρεμβάσεις να προγραμματιστούν και να γίνουν.

Εἴδομεν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν… Με αυτή τη φράση ξεκινάει το σύντομο σημείωμα της διεύθυνσης του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων (της ιστορικής Ζωσιμαίας Σχολής), καθώς εν μέσω καραντίνας και κεκλεισμένων των θυρών σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών, καταστημάτων και γραφείων, ο δήμος Ιωαννιτών έδρασε και μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια φωτίστηκε το σχολικό γυμναστήριο με φωτιστικά σώματα καινούριας τεχνολογίας led. Μαζί με την αντικατάσταση εκείνων των παμπάλαιων λαμπών, που είχαμε αναδείξει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Η.Α., άλλαξε επιτέλους και ο απαρχαιωμένος ηλεκτρικός πίνακας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σημείωμα που συνοδεύει τις σχετικές φωτογραφίες, «είναι μια καλή ελπιδοφόρα αρχή για την πλήρη ανακαίνισή του (μόνωση, αποδυτήρια, τουαλέτες και κυρίως θέρμανση)». Ολόκληρη η σχολική κοινότητα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών κ/ Ιωάννη Αϊβατίδη καθώς και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών κ. Φιλιώ Νόκα Ζαράχη για την καθοριστική συμβολή τους στη δρομολόγηση των πρώτων αυτών παρεμβάσεων.

Εμείς, αφού πρώτα επαινέσουμε την άμεση ανταπόκριση του δήμου σε ένα αίτημα που επανερχόταν επί ματαίω για πάνω από δέκα χρόνια, ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσουν και οι άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου ο χώρος να αποκτήσει την παλιά αίγλη και χρησιμότητά του, καθώς, εκτός από το να «γίγνεται» φως, είναι απαραίτητο το γυμναστήριο να θερμαίνεται, να μονώνεται και τα αποδυτήριά του να ανακαινιστούν.

Τα νέα είναι καλά σε μια περίοδο που τα περισσότερα –αν όχι όλα- είναι κακά και δυσοίωνα.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας