ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Χωρίς παρέλαση και με κατάθεση στεφάνων με περιορισμούς

Προσαρμοσμένος στις συνθήκες που επιβάλλονται για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, θα είναι ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Πέραν της γενικότερης απόφασης για μη διοργάνωση παρελάσεων, που ισχύει για όλη την Ελλάδα, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, που βρίσκεται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης). Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων (9 άτομα με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μ.).
Οι εκδηλώσεις, που οργανώνονται με μέριμνα της περιφέρειας Ηπείρου, θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί με την έπαρση σημαίας στο Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας Πεζικού. Στις 10.30 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου θα ακολουθήσει ομιλία από τον διευθυντή του 7ου ΓΕ.Λ. Ιωαννίνων Νικόλαο Παπαϊωάννου. Η κατάθεση στεφάνων θα γίνει στις 11.15 το πρωί.

Σχετικά άρθρα

Κανονικά η παρέλαση, χωρίς αναπαράσταση και φέτος