Στιγμιότυπο από την αντίστοιχη εκδήλωση του 2019
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εκδηλώσεις μνήμης στο Κεφαλόβρυσο

Ο επίσημος εορτασμός της επετείου των 77 χρόνων στην μνήμη των καέντων και εκτελεσθέντων κατοίκων του Κεφαλοβρύσου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Ιούλιο του 1943, θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Πωγωνίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, η Τοπική Κοινότητα και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοβρύσου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά στις 8 το πρωί με τη Θεία λειτουργία στον ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κεφαλόβρυσο, ενώ στις 8:30 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για τον «Δρόμο Μνήμης», 5 χλμ.

Στις 10:30 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Κ. Καψάλη, τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Κ. Μεντή.

Την κεντρική ομιλία της ημέρας θα κάνει ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου για τις γερμανικές Επανορθώσεις και δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών Δ. Χατζαρόπουλος, με θέμα «Μνήμη και χρέος γι’ αυτούς που έφυγαν».

Στις 11:30 θα γίνουν οι βραβεύσεις των νικητών του αγώνα δρόμου.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με περιορισμένη συμμετοχή λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε Χίνκα και Γαβρισιούς

Ανακαινίζεται και επεκτείνεται το Πνευματικό Κέντρο στο Κεφαλόβρυσο

Εθελοντική δράση καθαρισμού στο Κεφαλόβρυσο