ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μία δάφνη στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής

Τη δάφνη που απονεμήθηκε συμβολικά στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής ως επιβράβευση για τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στον διαγωνισμό ανακύκλωσης FollowGreen του δήμου Ιωαννιτών, φύτεψαν σήμερα στην αυλή του σχολείου τους οι μαθητές του, οι εκπαιδευτικοί και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, παρουσία του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα.

Το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής βραβεύτηκε στην κατηγορία των σχολείων που συγκέντρωσαν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά, ανεξάρτητα από τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν, και εκτός από το δέντρο κέρδισε και έναν προτζέκτορα.
Η διευθύντρια Ιουλία Χριστοδούλου και ο υποδιευθυντής Γεώργιος Γώγος ευχαρίστησαν τον δήμο Ιωαννιτών για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στον τομέα της ανακύκλωσης, και τόνισαν πως τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς είναι αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την προαγωγή της πολιτειότητας των μαθητών. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Μαρία Αυγερινού δήλωσε πως οι γονείς οφείλουν να συνεργάζονται αρμονικά με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους εξωτερικούς φορείς, προκειμένου τα παιδιά να προετοιμάζονται ως σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες του αύριο.
Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις προσπάθειές τους εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τη σύνδεσή της με την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όπως ανέφερε, ο δήμος Ιωαννιτών ήδη από το 2012 έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης και προσπαθεί καθημερινά για την προώθησή του, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στις δυσκολίες στο θέμα της ανακύκλωσης, καθώς μόνο το 10% των απορριμμάτων οδηγείται προς ανακύκλωση, ποσοστό που υπολείπεται από το 18% του μέσου όρου πανελλαδικώς, αλλά και από το 50% που είναι στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την επόμενη χρονιά.
Ο κ. Πήχας τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας του δήμου Ιωαννιτών με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης και να περάσει βαθιά στη φιλοσοφία της κοινωνίας η ενεργή προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ανακοίνωσε, επίσης, την επέκταση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης του δήμου Ιωαννιτών.

Σχετικά άρθρα

«Zero Waste οικολογικές πρακτικές» η νέα «Πράσινη Αποστολή»

Δράση επαναχρησιμοποίησης για καλό σκοπό

«Πράσινη Αποστολή» για τα πλαστικά απορρίμματα στα υδάτινα οικοσυστήματα