ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τα Δημοτικά Σχολεία ανακύκλωσαν και βραβεύτηκαν

Το παράδειγμα σε όλους έδωσαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του δήμου Ιωαννιτών, καθώς με τη συμμετοχή τους στο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» απέδειξαν έμπρακτα ότι η ανακύκλωση μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας.

Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, ο δήμος επιβράβευσε την προσπάθειά τους και δεσμεύτηκε ότι η δράση, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, θα έχει συνέχεια.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην εκδήλωση που έγινε για την επιβράβευση σχολείων και μαθητών, «η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους, εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές, των οποίων η προσπάθεια να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά ήταν εντυπωσιακή, παρά το μικρό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους».
Τα 34 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στη δράση, συγκέντρωσαν περισσότερα από 12.200 κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες) με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα η προσπάθεια τους ενισχύθηκε με τη δωρεά πόντων μέσω της πλατφόρμας.
Τα σχολεία που διακρίθηκαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση», έλαβαν ένα χρηστικό δώρο για τις σχολικές τους μονάδες, καθώς και ένα δεντράκι για να φυτέψουν στο προαύλιο του σχολείου τους. Επιπλέον, μέσα στις επόμενες μέρες, όλα τα σχολεία θα παραλάβουν επαίνους συμμετοχής.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ, το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την Αειφορική Ηπείρου για τη συμβολή τους στη σχολική δράση.
Τα σχολεία που ανακύκλωσαν τις μεγαλύτερες ποσότητες, είναι το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου (1η θέση), το Δημοτικό Σχολείο Κρανούλας (2η θέση) και το Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων (3η θέση), που παρέλαβαν από ένα tablet, το Δημοτικό Σχολείο Δροσοχωρίου (4η θέση) και το Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας-Νεοκαισάρειας (5η θέση), που παρέλαβαν από έναν προτζέκτορα. Τα σχολεία που συγκέντρωσαν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά, ανεξάρτητα από τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα, και βραβεύτηκαν είναι το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, που παρέλαβαν από έναν προτζέκτορα και ένα δεντράκι για να φυτευτεί στον προαύλιο χώρο των σχολείων.
«Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσουμε τις δράσεις μας προσθέτοντας περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης, αλλά και επεκτείνοντας το πρόγραμμα και στα υπόλοιπα σχολεία. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμβολή σας στην προσπάθεια του δήμου μας για ένα καλύτερο περιβάλλον και σας καλώ να επισκεφθείτε τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen.gr/Ioannina και να κάνετε δωρεάν την εγγραφή σας», υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δημήτρης Παπασωτηρίου εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία καθώς και τη συμμετοχή των μαθητών.

Σχετικά άρθρα

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος

Με αφορμή τον αποχαιρετισμό της Κυριακής

Σπύρος Ζαφείρης