ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων έως τις 29 Μαΐου

Κάλεσμα στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του νομού Ιωαννίνων που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στην Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου, να υποβάλουν αίτηση εγγραφής για το σχολικό έτος 2020-2021, απευθύνει η διεύθυνση του σχολείου.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από τους γονείς-κηδεμόνες με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση του σχολείου (mail@gym-mous-ioann.ioa.sch.gr), καθώς και αυτοπροσώπως με ραντεβού, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο του σχολείου(2651065457) έως τις 29 Μαΐου και ώρες 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι. Υποδείγματα αιτήσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα http://gym-mous-ioann.ioa.sch.gr/wordpress/.
Στην Α΄ τάξη Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή που πραγματοποιείται μεταξύ των υποψηφίων. Οι συγκεκριμένες, απλές εξετάσεις διενεργούνται στις εγκαταστάσεις του σχολείου υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων, και περιλαμβάνουν γραπτή και προφορική εξέταση της μουσικής αντίληψης, με στόχο να διερευνηθεί η ευαισθησία, η κλίση των μαθητών και οι δεξιότητές τους στη μουσική, χωρίς να κρίνεται απαραίτητη οποιαδήποτε προϋπάρχουσα μουσική γνώση.
Εκτός από την Α’ Γυμνασίου, στο Μουσικό Σχολείο μπορούν να μετεγγραφούν μαθητές και σε μεγαλύτερες τάξεις, με τον ίδιο τρόπο, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, για την πλήρωση κενών θέσεων που μπορεί να προέκυψαν.
«Θα χαρούμε πολύ να σας υποδεχθούμε στη μουσική μας οικογένεια και να μας συντροφεύσετε στο ταξίδι μας…», αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Μαριγούλα Κασσαγιάννη.

Σχετικά άρθρα

Τρεις εκδηλώσεις από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

«Το φεγγάρι κάνει βόλτα» από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων