ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εννέα γυναίκες τιμά η ΧΕΝ Ιωαννίνων

Εννέα γυναίκες της πόλης, που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση και την προσφορά τους στον επαγγελματικό και κοινωνικό βίο, θα τιμήσει η ΧΕΝ Ιωαννίνων στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Γυναίκες που διακρίθηκαν στην πόλη μας... τα Γιάννενα», που διοργανώνει με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» και θα τιμηθούν η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ιωαννίνων Νίκη Αγνάντη, το μέλος της Ομάδας ΧΕΝ Ιωαννίνων Βιργινία Κασιούμη, η πρόεδρος Ασθενών με Νεοπλασία, φίλων και οικογενειών Βορειοδυτικής Ελλάδας «Είμαστε μαζί» Αφροδίτη Κατσαράκη, η εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων Ελευθερία Λυγούρα, η πρώην και η νυν διευθύντρια του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Ιωαννίνων Χρύσα Μάνθου και Καίτη Σεντελέ, η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα, η γλύπτρια και συγγραφέας Νίτσα Σινίκη- Παπακώστα, η παιδαγωγός, συγγραφέας και ζωγράφος Ελευθερία Τζιάλλα- Μάντζιου και η μαθήτρια του εικαστικού εργαστηρίου της ΧΕΝ Ιωαννίνων και εθελόντρια ΧΕΝ Μαίρη Δάμτσα- Γαλανοπούλου.
Για τις τιμώμενες γυναίκες θα μιλήσουν τα μέλη της ομάδας εργασίας της ΧΕΝ Ιωαννίνων Κική Βουνοτρυπίδου, Πόπη Στεφανίδη, Αδαμαντία Λιβανού, Δήμητρα Βασιλείου, Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, Γιούλη Τριάντου, Μαρίνα Ζάννη, Ανίκα Έξαρχου και Χαρά Μπουντούρη.
Στην εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει η Αμαλία Πανταζή, θα γίνει η απονομή των βραβείων του 2ου ποιητικού διαγωνισμού της ΧΕΝ Ιωαννίνων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με υπεύθυνη τη δρ. Ειρήνη Νικολάου.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και μια έκθεση εικαστικών έργων του εικαστικού εργαστηρίου της Χ.Ε.Ν Ιωαννίνων με υπεύθυνη την εικαστικό Χαρά Μπουντούρη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μαρτίου και η διάρκειά της θα είναι έως τις 18 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

50 χρόνια ΧΕΝ στα Γιάννενα με διήμερο εκδηλώσεων

Τιμή στην Ημέρα της Γυναίκας με σεβασμό στην εθνική τραγωδία

«Η θηλυκή ενέργεια μέσα από 12 αρχετυπικές γυναικείες μορφές του ελληνικού μύθου»