Καθημερινά

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Η γυναίκα σύμβολο αγώνων» είναι το θέμα ανοιχτής εκδήλωσης, που διοργανώνει στα Γιάννενα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αύριο Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στα Λιθαρίτσια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη με θέμα «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης», η ιδιωτική υπάλληλος Θεοδώρα Καρακώστα με θέμα « Τα εργασιακά προβλήματα της γυναίκας στον ιδιωτικό τομέα» και η δημοσιογράφος Βίκυ Χριστοπούλου με θέμα «Βία, σεξισμός, ρατσισμός».
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα συντονίσει η βρεφονηπιαγωγός Νίκη Βυζούκη. Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει παράλληλα έκθεση φωτογραφικού υλικού.
«Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αφύπνιση των γυναικών, αλλά και των ανδρών που στηρίζουν τη γυναίκα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας», ανέφερε η κ. Χριστοπούλου, ενώ από την πλευρά της η Ν. Βυζούκη σημείωσε ότι η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μια απλή γιορτή. «Η 8η του Μάρτη δεν είναι γιορτή. Είναι η σπίθα που άναψε τη φωτιά της αντίστασης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης των γυναικών, που γέμισαν τους δρόμους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάποιοι πήραν το μήνυμα, κάποιοι όχι ακόμα. Γι’ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται. Το σίγουρο είναι ότι η φωτιά θα συνεχίσει να καίει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αλλαγή σελίδας, με πολλές μάχες μπροστά

«Ήρθα για να μείνω», δηλώνει ο Στ. Κασσελάκης

«Αρχηγική εμφάνιση» με οξύ αντιπολιτευτικό λόγο