ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ενημερωτική εκδήλωση για τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι, με επίκεντρο την πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών, διοργανώνει η Εταιρεία Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος «Ιπποκράτης», σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής». Σκοποί της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης των οικιακών ατυχημάτων και η βασική εκπαίδευση για την σωστή πρώτη ανταπόκριση σε σοβαρές επείγουσες καταστάσεις μέσα στο σπίτι.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης (10.00–11.00) θα γίνει μια θεωρητική ενημέρωση σε σχέση με τις πρώτες βοήθειες και τη σημασία της πρώτης αντίδρασης, ενώ στο δεύτερο μέρος (11.00–12.30) θα ακολουθήσουν επίδειξη και διαδραστική πρακτική εκπαίδευση. Στο τελευταίο ημίωρο της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη διοργάνωση στα Γιάννενα του 2ου Ιπποκράτειου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από αύριο Παρασκευή έως τη Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

Μαθήματα πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στο προσωπικό του Δήμου Πωγωνίου