ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μια διαδρομή… αναδρομή στην αρχαιότητα

Με μια ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, ο 3ος κύκλος του προγράμματος δωρεάν ξεναγήσεων, με τίτλο «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών.

Η διαδρομή αυτή είναι μια αναδρομή στην αρχαιότητα μέσα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία κορυφώνεται με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Μαντείου της Δωδώνης. Μέσα από την περιήγηση στις συλλογές, οι συμμετέχοντες θα ανατρέξουν στις απαρχές της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής, με την εμπειρία να κεφαλαιοποιείται σε έναν χώρο ιστορικά και συμβολικά φορτισμένο.
Η ξενάγηση θα διαρκέσει 3-3.30 ώρες και η είσοδος των συμμετεχόντων, όπως και οι μετακινήσεις, είναι δωρεάν. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, δε θα γίνει η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους.
Δηλώσεις συμμετοχής έως αύριο Πέμπτη στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής (Μουλαϊμίδη 10). Ανώτερος αριθμός συμμετοχής για κάθε ξενάγηση είναι 35 άτομα. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 2651037017.
Η πρωτοβουλία του Τμήματος Τουρισμού του δήμου αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάδειξη της πόλης και την ενδυνάμωση της κοινωνικο-πολιτιστικής ταυτότητάς της, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης των πολιτών και, κατ’ επέκταση, της συλλογικής προσπάθειας για την ανάπτυξη στην περιοχή.
Όσοι παίρνουν μέρος στις περιηγήσεις αναψυχής, μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη και, στη συνέχεια, να μεταδώσουν όσα μαθαίνουν σε συγγενείς και φίλους τους, να μεταβληθούν σε εν δυνάμει «πρεσβευτές τουρισμού», διαφημίζοντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Μια έκθεση – αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Βασίλη Χαρίση

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (φωτορεπορτάζ)

Προχωρά η πιστοποίηση των Αρχαιολογικών Μουσείων της Ηπείρου