ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Κύκλος εργαστηρίων για άτομα με αυτισμό στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Έναν ειδικό κύκλο εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αυτισμό οργανώνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και με τη μουσειοπαιδαγωγό ειδικής αγωγής Ειρήνη Ράπτη.

Το πρώτο εργαστήριο έχει τίτλο «Γνωριμία με την τεχνική του στένσιλ» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου (16:00-17:30). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το στένσιλ, έναν δημοφιλή τρόπο ζωγραφικής και διακόσμησης. Χρησιμοποιώντας υλικά ζωγραφικής που διεγείρουν την αφή, το εργαστήρι καλλιεργεί την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τη μουσειοπαιδαγωγό.
Ακολουθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου (16:00-17:30) το εργαστήρι με τίτλο «Γλυπτά με την τεχνική του παπιέ μασέ», στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις φάσεις κατασκευής ενός γλυπτού από πεπιεσμένο χαρτί μέσα από έργα γνωστών δημιουργών.
Στο εργαστήριο «Τύπωμα σε χειροποίητο χαρτί», την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου (16:00-17:30), οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τα μυστικά κατασκευής χαρτιού και θα αντιληφθούν τη διάκριση μεταξύ χειροποίητου και βιομηχανικού χαρτιού.
Τέλος, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου (16:00-17:30) οργανώνεται το εργαστήρι «Κολάζ και μεικτές τεχνικές». Δέκα έργα κολάζ με θέμα τον χειμώνα θα γίνουν η αφορμή για να συζητήσουν οι συμμετέχοντες για τους χειμωνιάτικους μήνες, τα λαχανικά εποχής, τα καιρικά φαινόμενα αλλά και τις συνήθειες των ανθρώπων που συνδέονται με αυτή την εποχή.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2651064065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Σχετικά άρθρα

Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Κεραμικά που ανθίζουν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας