ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος

Με στόχο η διακοπή του καπνίσματος να έρθει περισσότερο ως αποτέλεσμα της ενημέρωσης των πολιτών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού και τη σχέση του με την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών και θανάτων, και λιγότερο εξαιτίας των κατασταλτικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου δράση ενημέρωσης για τους εργαζόμενους της περιφέρειας και όχι μόνο.

Η 5η Τ.ΟΜ.Υ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την 6η Τ.ΟΜ.Υ Ιωαννίνων και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων της περιφέρειας Ηπείρου διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα «ΧΑΠ και Κάπνισμα: Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας που γιορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα και με οδηγία του υπουργείου Υγείας, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων Κώστας Φώτος,  για την καταπολέμηση του φαινομένου της εξάρτησης από το κάπνισμα, βασικός πυλώνας είναι ο τομέας της πρόληψης μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου καθώς και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος.

Περίπου το 80% με 90% των κρουσμάτων της ασθένειας της ΧΑΠ προκαλούνται από το κάπνισμα τσιγάρων, καθώς και νεότερων σκευασμάτων χρήσης της νικοτίνης και του καπνού. Οι ομιλίες αφορούσαν επίσης τις αιτίες, τη διάγνωση και τη διαχείριση της ΧΑΠ καθώς και το κάπνισμα στην εφηβεία.

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου και του Ιατρικού Συλλόγου και με την υποστήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Δεσμεύσεις για επέκταση των ΤΟΜΥ

Ηπειρωτικός Αγών

Στη μόνη χώρα της Ευρώπης που διαφημίζεται ελεύθερα το κάπνισμα…

Νίκος Αλμπανόπουλος

Αλλαγή προσέγγισης λόγω αλλαγής συνηθειών

Γεωργία Χαλάτση