ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Παύλου Μελά στον Παρακάλαμο

Τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά τίμησε, όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Πωγωνίου στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, στην Τ.Κ. Παρακαλάμου, τόπο καταγωγής του ήρωα.

Η επιμνημόσυνη δέση τελέστηκε χοροστατούντος του Mητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές, φορείς της περιοχής και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων του Παρακαλάμου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης.
Στον χαιρετισμό της, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα τόνισε πως «η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να αντλήσει από τη σημερινή μέρα τα ανάλογα διδάγματα και να περισώσει ό,τι μπορεί από την μία και μοναδική Μακεδονία», ενώ ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη γεμάτη αξίες και ιδανικά ζωή του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Ηπείρου Νικόλαος Σουτόπουλος.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης υπογράμμισε πως κάποιοι άνθρωποι έχουν το προνόμιο να γεννιούνται παλικάρια. «Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Παύλος Μελάς, αληθινό παλικάρι. Αλώνισε τη Μακεδονία, ενισχύοντας τους κατατρεγμένους Έλληνες και με τοn θάνατό του ξεσήκωσε ένα ολόκληρο έθνος», σημείωσε.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου Δημήτρης Κρέκης, με θέμα «Ο ήρωας αγωνιστής Παύλος Μελάς».
Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου Παρακαλάμου. Νωρίτερα, βραβεύτηκαν οι μαθητές που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις στον αγώνα δρόμου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από το Γυμνάσιο Παρακαλάμου, είναι οι Νίκος Πέτσιος, Δέσποινα Σκόρδου και Βασίλης Τζίμας και από το δημοτικό σχολείο οι Άγγελος Σεχάι, Κώστας Νάσσης και Παναγιώτης Χαλιγιάννης.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, επίσης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πωγωνίου Χρήστος Γκόγκος, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Φωτίου, Μιχάλης Σιούτης και Νικόλαος Γαλίτσης, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο εκπρόσωπος της 8ης Ταξιαρχίας αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Χρήστος Τζιριβίλας, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων και Διοικητής του Α.Τ. Δελβινακίου, Αστυνόμος Α’ Χριστόφορος Κολιός, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιωαννίνων, ο γραμματέας και η ταμίας του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ Γαβριήλ Παπαναστασίου και Ελπινίκη Μπάρκα, σύλλογοι, φορείς και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Τιμήθηκε στον Παρακάλαμο η μνήμη του Παύλου Μελά

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Παύλο Μελά στον Παρακάλαμο

Ηπειρωτικός Αγών

Δωρεάν rapid tests στον Παρακάλαμο τη Μ. Δευτέρα