ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ζίτσας

Ένα διάλειμμα για υποψηφίους και μη, στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές, θα αποτελέσουν οι «Ανοιχτές Πόρτες», που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο για 15 συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας.

Από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις. Η είσοδος στα οινοποιεία θα είναι ελεύθερη.
Μια μεγάλη γιορτή οργανώνει σήμερα και αύριο, στο οινοποιείο της στη Ζίτσα, η Zoinos Winery, με τον πρόεδρό της Βαγγέλη Αργύρη να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να μυηθούν στην τέχνη της οινοποίησης, της απόσταξης και της παλαίωσης οίνων και αποσταγμάτων, αλλά και να εντάσσει την όλη διαδικασία στο κλίμα των ημερών. «Θα αδειάσουμε το μυαλό μας όλοι για να μπούμε στην τελική ευθεία των εκλογών στις 26 του μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς, ως πρώην υπουργός, «συμπάσχει» με τους υποψήφιους.
Στο οινοποιείο της Zoinos Winery θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων, συνοδεία ηπειρωτικών εδεσμάτων και μουσικών ακουσμάτων, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ξενάγησης.
Αύριο Κυριακή θα λειτουργήσει -και φέτος- το Sparkling Wine and Cocktail bar, με cocktail από αφρώδεις οίνους, που θα δημιουργήσουν καταξιωμένοι γιαννιώτες bartenders, ενώ στην αίθουσα γευσιγνωσίας -εκθεσιακός χώρος θα φιλοξενηθούν έξι χαρακτικά έργα τέχνης από την Πινακοθήκη της Ζίτσας.
Επίσης, οργανώνεται η εκδήλωση «Bring your own bottle» ή αλλιώς… φέρτε το κρασί σας από το οινοποιείο. Κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αγοράζει το κρασί της επιλογής του από το οινοποιείο και στη συνέχεια να το καταναλώνει, συνοδεύοντας το γεύμα του, σε εστιατόρια της περιοχής. Οργανώνεται, ακόμη, ένας διαγωνισμός φωτογραφίας, με τους επισκέπτες να καλούνται να απαθανατίσουν ξεχωριστές στιγμές από την επίσκεψή τους στο οινοποιείο και τις μοιραστούν στα social media, ενώ θα κληρωθούν και δώρα για όλους τους επισκέπτες.
Στο οινοποιείο της Zoinos Winery θα βρεθούν και 30 οινόφιλοι και δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο εκδρομής στη «Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου» από το τουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».
Στη δράση συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά και το Κτήμα Γκλίναβος. Όσοι επισκεφθούν το οινοποιείο, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του Κτήματος, στα μέρη όπου γίνεται η οινοποίηση, η παλαίωση και εμφιάλωση των κρασιών μας, να δοκιμάσουν μερικές από τις πολυβραβευμένες ετικέτες του Κτήματος, να ενημερωθούν για την παραγωγή κρασιών με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας, όπως, η ετικέτα «Lefteris Glinavos», προς τιμήν του ιδρυτή του οινοποιείου Λευτέρη Γκλίναβου, και, φυσικά, να γευτούν τα υπέροχα ηπειρώτικα εδέσματα, τα οποία θα συνοδεύουν τα κρασιά του οινοποιείου.
Το Κτήμα θα είναι επισκέψιμο το Σαββατοκύριακο, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, για γευσιγνωσία κρασιών με τη συνοδεία ηπειρωτικής γραβιέρας και ξενάγηση στους χώρους του Οινοποιείου.
Επίσης, αύριο Κυριακή έως τις 5 το απόγευμα ο bartender Γιώργος Χατζής θα παρασκευάζει cocktail με βάση τα κρασιά και τα αποστάγματα του Κτήματος σε συνδυασμό με ηπειρωτικά βότανα. Το μεσημέρι, από τη 1 έως τις 4, οι επισκέπτες θα απολαύσουν γευστικά εδέσματα από αναγνωρισμένους ηπειρώτες μάγειρες, μέλη της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος και ζωντανή μουσική με τους Νίκο Παπαδιώτη (φωνή) και Ανδρέα Κάσσο (πλήκτρα), ενώ τα παιδιά θα παίζουν το κυνήγι θησαυρού.

Σχετικά άρθρα

Το… γιορτάζει η Zoinos Winery

Zoinos Winery – Ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Πύρρου Άμπελος»

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας

Ηπειρωτικός Αγών