Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Ένα άρμα μάχης στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τον μουσειακό χώρο στο ιδιαίτερο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κοσμεί από την περασμένη Πέμπτη ένα μοντέλο υπό κλίμακα του πρώτου παγκοσμίως επετειακού άρματος μάχης, τύπου LEOPARD 1A5, δημιούργημα της Ένωσης Μοντελιστών Ιωαννίνων.

Πενταμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης έγινε δεκτή, μετά από σχετικό αίτημα, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να επιδώσει στον Πρόεδρο το μοντέλο, το οποίο διακόσμησαν τα μέλη του, με την έγκριση του ΓΕΣ, σε συνεργασία και υλικοτεχνική υποστήριξη της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 8ης ΕΑΝ, με αφορμή τον εορτασμό των 105 ετών από την απελευθέρωση της πόλης μας την 21η Φεβρουαρίου 2018. Το επετειακό άρμα μάαχης είχε εκτεθεί στο κοινό σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου και ο Πρόεδρος το επισκέφθηκε, επέβη επί αυτού και το επιθεώρησε.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, έγινε εκτενής παρουσίαση των δραστηριοτήτων και του έργου που επιτελεί στην τοπική κοινωνία η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων, γενικότερα θέματα σχετικά με τον μοντελισμό, καθώς επίσης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Παυλόπουλος επέδειξε ενδιαφέρον για τα θέματα που του παρουσιάστηκαν, και η συνάντηση έκλεισε με την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ετήσια έκθεση, που θα φιλοξενηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» το τριήμερο 17-18-19 Μαΐου, κάτι που υποσχέθηκε να εξετάσει.
Η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων είναι ο αρχαιότερος ελληνικός σύλλογος μοντελισμού και δραστηριοποιείται στον χώρο του μοντελισμού στην πόλη, προσφέροντας αδιάλειπτα εδώ και 27 έτη τις υπηρεσίες της στην τοπική κοινωνία. Σκοπός της είναι η διάδοση όλων των μορφών μοντελισμού, μέσα από εκθέσεις, σεμινάρια και αφιερώματα-εκδηλώσεις, προσφέροντας μια εναλλακτική των τετριμμένων, δημιουργική και ωφέλιμη δραστηριότητα ιδίως στη νεολαία.

Σχετικά άρθρα

Το wargaming συναντά τον μοντελισμό

Ετήσια έκθεση μοντελισμού σε μια επετειακή χρονιά

Αποχωρήσεις μετά τις αντιδράσεις από το Συνέδριο για την γονιμότητα