Καθημερινά

Πασχαλινά εργαστήρια στα ΚΔΑΠ

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινούνται τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, που έχουν προγραμματίσει πολλές δημιουργικές δραστηριότητες για τις επόμενες ημέρες.

Το ΚΔΑΠ «Ρόδα», στον Κουραμπά, ξεκινάει με μια εκτός έδρας δράση. Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στα καραβάκια για το Νησί, οργανώνεται το εργαστήρι «Μέσα από το βλέμμα των παιδιών: Άνοιξη», για παιδιά 9-12 ετών. Μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού, τα παιδιά θα φτιάξουν εικόνες και θα παίξουν μ’ αυτές, αποτυπώνοντάς τες με το φωτογραφικό τους φακό και μέσα από το δικό τους βλέμμα.
Ακολουθεί τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στη «Ρόδα», το εργαστήριο «Παιχνίδια με τον Πήτερ Ράμπιτ» για παιδιά 5-10 ετών. Από τον παραμυθένιο κόσμο της Beatrix Potter παρέα με τον Πέτρο το Λαγό, τα παιδιά θα παίξουν και θα δημιουργήσουν με αυγά και κουνέλια. Παράλληλα, θα προβληθεί η ταινία «Peter Rabbit».
Τη Μ.Τρίτη 23 Απριλίου, επίσης στις 10 το πρωί στη «Ρόδα», σειρά έχουν «Τα έθιμα της Πασχαλιάς» για παιδιά 5-12 ετών. Ακολουθώντας την ελληνική παράδοση, τα παιδιά θα στολίσουν και θα βάψουν αυγά, θα ψήσουν κουλούρια και θα ακούσουν ιστορίες για το Πάσχα.
Τα πασχαλινά εργαστήρια του ΚΔΑΠ «Ρόδα» ολοκληρώνονται με ένα εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών, με τίτλο «Με βελούδο και μετάξι», το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Τα παιδιά θα φτιάξουν λαμπάδες με πολύτιμα υλικά, χρώματα και έμπνευση από την έκθεση «Κεντητοί επιτάφιοι στα Ιωάννινα, 18οςκαι 19ος αι.».
Η είσοδος σε όλα τα εργαστήρια είναι ελεύθερη, ωστόσο για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η δήλωση στο τηλέφωνο 2651068565.
Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών διοργανώνει και φέτος το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Σβούρα» (πλατεία Χατζή, Αμπελόκηποι).
Τη Μ. Δευτέρα, στις 11 το πρωί, τα παιδιά θα παίξουν «Πασχαλινά παιχνίδια περιπέτειας» σ’ ένα υπαίθριο εργαστήρι δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης, γεμάτο δράση και περιπέτεια, ενώ τη Μ. Τετάρτη, επίσης στις 11 το πρωί, στο εργαστήριο «Χάσαμε τα αβγά και τα πασχάλια», ξυλοπόδαρες φιγούρες θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα μεταμορφώσουν τα αβγά σε ένα πασχαλινό καμβά διαφόρων αποχρώσεων.
Από την παράδοση στο σήμερα, από τα κάλαντα στα εικαστικά, από
την αφήγηση στη μαγειρική και από τη δημιουργία στο παιχνίδι, περνούν οι δράσεις που διοργανώνει το ΚΔΑΠ «Αερόστατο» για τα παιδιά την περίοδο του Πάσχα.
Στη δράση «Αυγά… Stand», μεγάλα αυγά από οικοδομικό υλικό έχουν διακοσμητική αλλά και πρακτική χρήση, ως stand σε βιβλιοθήκες, γραφεία, πόρτες. Μέχρι όμως να στεγνώσουν, τα παιδιά θα μάθουν τα κάλαντα του Λαζάρου, με τη συνοδεία παλιών παραδοσιακών κουδουνιών. Η δράση, που απευθύνεται σε παιδιά δ’ και στ’ δημοτικού, θα γίνει το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου, από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι.
Τη Μ. Δευτέρα, τις ίδιες ώρες, «Μικρές Δημιουργίες» από γύψο και πορσελάνη δωρίζονται μέσα σε χειροποίητο περιτύλιγμα. Τη Μ. Τρίτη, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα γίνει αφήγηση πασχαλινών ιστοριών στην ύπαιθρο και στη συνέχεια παιχνίδια αναζήτησης κρυμμένων αυγών.
Τέλος, προγραμματίζονται «Γλυκές Ανασκαφές». Λαγοί και φτυάρια βάλθηκαν να ψάχνουν μέσα σε δύο σοκολατένια γλυκά. Τι θα βρουν, θα μάθουμε τη Μ. Τετάρτη, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Το «σεργιάνισμα» θα γίνει με παιδιά δημοτικού. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2651074644, απογευματινές ώρες.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο