ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μία ακόμη βράβευση για την ομάδα Zephyrus II

Τα μέλη της ομάδας Zephyrus ΙΙ Ιωαννίνων, που διακρίθηκαν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο κατασκευάζοντας τον δικό τους δορυφόρο σε μέγεθος αναψυκτικού στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Cansat, το 2018, βράβευσε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μαθητές του 7ου και του 9ου Λυκείου, καθώς του Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής και οι καθηγητές τους, οι οποίοι με κόπο και δουλειά, κατάφεραν να αναδείξουν πάνω απ’ όλα τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους και να κάνουν υπερήφανη την πόλη.

Επίσης, η ομάδα Zephyrus II αποτελείται από τους καθηγητές Νίκο Μαρέτα, βιολόγο από το 7ο Λύκειο, Γιώργο Σκαργιώτη, καθηγητή πληροφορικής από το 9ο Λύκειο Ιωαννίνων, Δημήτριο Κονετά, καθηγητή πληροφορικής από το ΓΕΛ Ελεούσας, ο οποίος συνόδευσε τα παιδιά στο Δουβλίνο και τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου, τεχνικό του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εξωτερικός συνεργάτης της ομάδας.

Τα μέλη της oμάδας είναι οι μαθητές: Μυρσίνη Αναστασούλη (7ο ΓΕΛ), Ελευθερία Βλάχου (7ο ΓΕΛ), Δημήτριος Γεωργίου (9ο ΓΕΛ), Μαρία- Γεωργία Δασούλα (7ο ΓΕΛ), Νίκος Καλαμπόκης Νικόλαος (7ο ΓΕΛ), Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη (ΓΕΛ Ζωσιμαίας), Γεώργιος Καπέλης (7ο ΓΕΛ), Παρασκευή Καψάλη (7ο ΓΕΛ), Κωνσταντίνος Λώλος (7ο ΓΕΛ), Γιώργος Οικονόμου (7ο ΓΕΛ) και Κώστας Πήλιος (7ο ΓΕΛ).

Τα εύσημα έδωσαν ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, που είχαν μόνο θετικά λόγια για τους μαθητές, στους οποίους ευχήθηκαν να έχουν μια λαμπρή πορεία στο μέλλον.

«Τόσο οι μαθητές των τριών σχολείων που συμμετείχαν στην ομάδα, όσο και οι καθηγητές τους κατάφεραν με τις επιτυχίες να μας κάνουν όλους περήφανους. Απέδειξαν ότι τα Γιάννενα είναι ακόμα πρώτα στα γράμματα και πως βαδίζουν στο μέλλον με καινοτόμες ιδέες. Εμείς, ως Δήμος Ιωαννιτών από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα τους, όπως κάνουμε άλλωστε σε όλες τις δράσεις καινοτομίας αλλά και τις πρωτοβουλίες της εκπαίδευσης που γίνονται στον τόπο μας», σημείωσε ο κ. Μπέγκας και κατέληξε: «Επιβραβεύουμε τέτοιες προσπάθειες, τις επικροτούμε και τις ενισχύουμε. Η ομαδικότητα, η συνεργατικότητα κι η αλληλεγγύη αποτελούν αρχές που θα πρέπει να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας. Ευχόμαστε να συνεχίσετε την προσπάθειά σας δυναμικά και θαρραλέα».

Τα δύο τελευταία χρόνια, η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει 3ο Βραβείο Διαστημικής Cansat in Greece 2017, το 1ο Βραβείο Διαστημικής Cansat in Greece 2018, το 1o Βραβείο στις κατασκευές ACSTAC 2017 στο Anatolia στην Θεσσαλονίκη, χάλκινο μετάλλιο engineering στο ICYS 2018 (Ιnternational Contest for Young scientists) στο Βελιγράδι και εκπροσώπησαν τη χώρα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής Cansats in Europe 2018 στις Αζόρες. Επίσης, κατέκτησαν ειδικό βραβείο Fusion (jet) στο EUCYS 2018 στο Δουβλίνο, χάρη στο καινοτόμο αλεξίπτωτο πλαγιάς που κατασκεύασαν.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών