Καθημερινά

Αμυγδαλιές στο Κολωνιάτι για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Στη φύτευση 30 αμυγδαλιών στο Κολωνιάτι, στον δρόμο προς τον προφήτη Ηλία, προχώρησαν η τοπική κοινότητα Μπιζανίου και το τμήμα Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών, με τη συμμετοχή παιδιών της Γ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «Όλγα Ντόντη – Οικονόμου».

Η πρωτοβουλία εντασσόταν στην Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, η οποία θεσμοθετήθηκε το 1971 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, την πρώτη μέρα της Άνοιξης.
Οι αμυγδαλιές, διάφορων ποικιλιών, ήταν δωρεά του κατοίκου της περιοχής Θωμά Κολιού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η αντιδήμαρχος Πρασίνου Ελένη Βασιλείου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μπιζανίου Ευάγγελος Παππάς.
«Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας είναι μια ευκαιρία για περαιτέρω ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από θέματα αειφορίας και περιβάλλοντος. Δεν αρκεί όμως από μόνη της για να αλλάξει τις συνήθειες μας και να μας κάνει να αγαπήσουμε πραγματικά τη φύση. Για τον λόγο αυτό, το τμήμα Πρασίνου πραγματοποιεί ανάλογες ενημερωτικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Χαίρομαι γιατί σήμερα ένας συμπολίτης μας συμμετείχε εθελοντικά και ενεργά στην δράση μας κι εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι», δήλωσε η κ. Βασιλείου.

Σχετικά άρθρα

Έβαλαν το… δεντράκι τους και τα Γιάννενα

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με φύτευση 500 δέντρων

Έγιναν βήματα, απαιτούνται περισσότερα