ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με φύτευση 500 δέντρων

Στη φύτευση 500 δέντρων θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με πρωτοβουλία του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα- Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μία δράση που εντάσσεται στην προώθηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030.
Η φύτευση των δέντρων θα γίνει σε διάφορα σημεία, όπως στο Πάρκο Γηροκομείου, το Πάρκο Λακκωμάτων, το Αθλητικό Κέντρο και τον Λόφο Κιάφας, τον Λόφο Ψιλή Γορίτσα, την παραλίμνια περιοχή, σε δημοτικές ενότητες του λεκανοπεδίου (Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, Βασιλικής, Μπάφρας, Δροσοχωρίου, Ηλιόκαλης, Πλατανιάς), στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής και στο Γενικό Λύκειο Ανατολής.
Στην υλοποίηση της δράσης αυτής συμμετέχουν φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οργανισμοί, ΜΚΟ, σχολεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direct Ηπείρου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου -Συντονιστής Εκπαίδευσης για την Αειφορία, το Δασαρχείο, οι Paguristas, η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, το Σώμα Προσκόπων του Ν. Ιωαννίνων, το Κέντρο Νέων Ηπείρου, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ηπείρου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Κέντρο για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕ.Π.Ε.Α.) Πραμάντων, ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αλιείας Ιωαννίνων, το TakeAction, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης & Νοιάζομαι και Δρω», ο Δασικός Συνεταιρισμός Πωγωνίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Κατσικά, οι τοπικές κοινότητες λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και η Λέσχη LIONS Ιωαννίνων «Σελλοί». Επίσης μαθητικές ομάδες και υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από το Νηπιαγωγείο Γορίτσας, τα Δημοτικά Σχολεία Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, Δροσοχωρίου και 4ο, 19ο, 20ο και 26ο Ιωαννίνων, τα Γυμνάσια Κουτσελιού, Λογγάδων, 10ο και 11ο Ιωαννίνων, το 9ο ΓΕΛ, το Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας, το Λύκειο Ανατολής και τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων.
H δωρεάν διάθεση των 500 δένδρων για τη φύτευση της Δευτέρας έγινε από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του «Μνημονίου Συνεργασίας» και συμμετοχής του Δήμου Ιωαννιτών στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διεθνή πρωτοβουλία φύτευσης δένδρων “75UN-75 Trees UNAI SDG7” και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Πρωτογενούς Τομέα – Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος – λίμνης Παμβώτιδας στο τηλέφωνο 2651361801.

Σχετικά άρθρα

Οκτώ νέοι σφένδαμοι στο παραλίμνιο μέτωπο

150 δέντρα με χορηγία της εταιρείας «Βίκος»

Καλλωπιστικά δέντρα προς αντικατάσταση των κομμένων λευκών