Καθημερινά

Μαραθώνιος Ανάγνωσης Γαλλοφωνίας με θέμα τον ρατσισμό

Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων διοργανώνεται ο 5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης, στο πλαίσιο της Ημέρας Γαλλοφωνίας, αύριο Σάββατο, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ο φετινός Μαραθώνιος έχει τίτλο «Dis, Papa, c’est quoi le racisme ?/ Πες μου, Μπαμπά, τι είναι ρατσισμός;» και είναι αφιερωμένος στον συγγραφέα μαροκινής καταγωγής Tahar Ben Jelloun. Θα αναγνωστεί το βιβλίο του «Ο Ρατσισμός όπως τον εξήγησα στην κόρη μου/Le racisme expliqué à ma fille». Η θεματική έχει επιλεγεί για να συνδεθεί η εκδήλωσή και με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσιμού (21 Μαρτίου), καθώς και με την ενότητα της θεματικής εβδομάδας «Ανθρώπινα δικαιώματα».
Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης διοργανώνεται από τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου και τους εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας Ιωαννίνων, και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου. «Μαραθώνιοι ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία – Marathons de lecture pour la Francophonie» θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και ώρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στόχος είναι η ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας ως διαχρονικού φορέα πολιτισμών και αξιών και παράλληλα η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.