Η ψηφιακή παρέμβαση, διάρκειας τριών λεπτών, επιδιώκει να στρέψει την προσοχή στο κτήριο του Μουσείου και να μεταδώσει τις κύριες σχεδιαστικές επιλογές του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. Εκφράζει την ιδέα ότι ο χωρικός σχεδιασμός επηρεάζει τη μουσειακή εμπειρία, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες εξερευνούν το μουσείο, αντιλαμβάνονται τα εκθέματα και την εκθεσιακή αφήγηση, και αποκτούν επίγνωση της κοινής παρουσίας τους με άλλους επισκέπτες. Το έργο συνδυάζει οπτικές εικόνες (κινούμενο σχέδιο, γραφικά), πρωτότυπη μουσική και ένα πεδίο ήχων, που περιλαμβάνει φυσικά ηχοτοπία.
Πρόκειται για το δεύτερο σημείο-εφαρμογή του ερευνητικού προγράμματος MUSEE στο μητροπολιτικό mουσείο της Ηπείρου. Το πρόγραμμα πραγματοποιεί το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονική υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια Καλή Τζώρτζη, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).
Σχετικά με το ερευνητικό έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα musse_upatras στο Instagram.
Μια ψηφιακή «Χωρογραφία» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
Μια νέα ψηφιακή εγκατάσταση, με τίτλο «Χωρογραφία», ενεργοποιείται με την κίνηση των επισκεπτών και προβάλλεται στα υαλοστάσια του κεντρικού διαδρόμου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.