ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Πνευματικό μνημόσυνο για τρεις ακόμη ευεργέτες

Μια ακόμη εκδήλωση για να τιμήσει τους ευεργέτες που προσέφεραν στην πόλη, αλλά και να γνωρίσει το έργο τους στους πολίτες των Ιωαννίνων, πραγματοποίησε ο δήμος Ιωαννιτών, το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε αυτή την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση τιμήθηκε το έργο του Βασιλείου Πυρσινέλλα και της Ελένης και του Αρσένη Γεροντικού, που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στον πολιτισμό της πόλης, καθώς αποδέκτης και ωφελούμενος των περιουσιών τους είναι το Πνευματικό Κέντρο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος σε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η παρούσα δημοτική αρχή για την ανάδειξη των ευεργετών και την όσο καλύτερη διαχείριση της περιουσίας που κληροδότησαν στον δήμο.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος αναφέρθηκε στη σημασία που συνεχίζουν να διαδραματίζουν οι αποφάσεις, τις οποίες έλαβαν οι ευεργέτες της πόλης, καθορίζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό και την πορεία της, και τόνισε τη συμβολή των τιμώμενων ευεργετών στον πολιτισμό.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα κληροδοτήματα του δήμου Γεωργία Γιώτη, η οποία είχε και την ευθύνη της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στους τιμώμενους, λέγοντας πως διέθεσαν τις περιουσίες τους για την προαγωγή του πολιτισμού της πόλης μας, με την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου και την εκπλήρωση των πολιτιστικών σκοπών αυτού.

«Χρέος μας να αναδείξουμε το μεγαλείο τους και να κάνουμε γνωστότερη την ευποιία τους. Οι κοινωφελείς περιουσίες αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο για τον δήμο μας. Τομείς όπως ο πολιτισμός, η πρόνοια, η κοινωνική μέριμνα και η εκπαίδευση, ενισχύονται οικονομικά με αρκετά μεγάλα ποσά ετησίως. Ακίνητα κληροδοτημάτων έχουν δώσει λύση στέγασης δομών του δήμου. Το σημερινό πνευματικό μνημόσυνο αφιερώνεται στα πρόσωπα, που συνδέονται με τον πολιτισμό», σημείωσε και εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να τιμά τη βούλησή τους και να πράττει τα βέλτιστα για την αξιοποίηση της περιουσίας, την οποία κληροδότησαν στην πόλη που τους γέννησε».

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο των ευεργετών παρουσίασαν η ΕΕΔΙΠ του τμήματος Ιστορίας του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Μαίρη Ζάγκλη- Μπόζιου και ο Νικόλαος Γεροντικός, συγγενής των ευεργετών. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων.

 

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών